Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 16786 tot 16790
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Nieuwe Saudische koning houdt zich aan lijn Abdullah

De nieuwe Saudische koning Salman bin Abdul Aziz houdt dezelfde koers aan als zijn voorgangers.

Hij zei dit vrijdag in een toespraak tot de natie, kort na het overlijden van koning Abdullah. Die wordt vrijdag in een eenvoudig graf begraven.

Salman is 79 jaar en een halfbroer van de overleden vorst. Hij zou met ouderdomskwalen te kampen hebben en op zijn minst een beroerte hebben gehad. In maart werd de jongste halfbroer van Abdullah en van Salman, prins Muqrin tot ‘reservekroonprins’ benoemd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

'Werkloosheid blijft stijgen tot 2020' voorspelt IAO

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) heeft een rapport uitgebracht waarin ze voorspelt dat er de volgende vijf jaar wereldwijd nog elf miljoen werklozen zullen bijkomen. Vooral Europa zal het volgens het rapport bijzonder moeilijk krijgen. Ook zou de hoge jeugdwerkloosheid volgens de organisatie wel eens een bron van sociale onrust kunnen worden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Market Update (23 januari 2015)

Stimuleringsprogramma ECB drukt euro naar laagste niveau in 11 jaar. Rente op staatsobligaties daalt, goudprijs en aandelenkoersen schieten omhoog. Verder in het nieuws: China bouwt hogesnelheidslijn van Beijing naar Moskou en Rusland koopt opnieuw goud bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Euro is de nieuwe Yen

Ik heb het afgelopen jaar met verbazing gekeken naar Japan.

Hoe zij openlijk aangaven de waarde van hun munt onderuit te willen halen om zo voor ééns en voor altijd komaf te maken met de deflatie in het land.

Japan ging massaal geld printen onder het mom van QE. En dan echt massaal!

Maar misschien nog verrassender is dat het allemaal niets geholpen heeft. De economie veerde even wat op maar zakte daarna zelfs weg in een recessie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Vrouwen en kinderen eerst.

De ECB is volledig all-in nu. Geen weg meer terug. En geen munitie meer over. Met meer dan twijfelachtig mandaat. Maar het is tegen beter weten in allemaal. De werkelijkheid nog even iets langer ontkennen blijft aantrekkelijker.