Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16791 tot 16795
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Zo short je een centrale bank

Contrair belegger Marc Faber treedt collega contrair belegger Peter Schiff bij dat de markten dit jaar wel eens wakker kunnen worden en realiseren dat de centrale banken niet meer in de mogelijkheid zijn om de activa prijzen artificieel te ondersteunen.

De woorden van Marc Faber waren nog niet koud of de Zwitserse Centrale Bank kondigde aan dat ze de koppeling met de euro moeten opgeven, met dramatische gevolgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Waarom hebben de Zwitsers gedaan wat ze hebben gedaan?

Elke belegger zal vandaag geschokt hebben gereageerd op het nieuws dat de Zwitserse frank zich heeft losgekoppeld van de euro. De koersval was de grootste van de voorbije 25 jaar en de munt van het bergrijke gebied is in de hoogte geschoten.

De Zwitserse index is 14% gevallen en eindigde ten slotte op 8 400,61 punten. De volatiliteit op de valutamarkten is intussen spectaculair toegenomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

"Goedkope olie helpt wereldeconomie niet"

De sterk gedaalde olieprijzen en het economische herstel in de VS zijn onvoldoende om zwakte elders in de wereld te compenseren. Dat zei directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag, vooruitlopend op de 'World Economic Outlook' die het IMF volgende week presenteert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Jammer, BRIC-landen, het feest is voorbij

Bijna vijftien jaar na de introductie van de term ‘BRIC’ lijken deze opkomende economieën hun glans te hebben verloren. Met mogelijk India als uitzondering.

Achteraf krijgen de Olympische Spelen van Beijing, Sotsji en Rio de Janeiro (komend jaar) misschien een speciale plek in de geschiedenisboeken als teken van de hoogmoed van de BRIC-landen. Rusland en China gaven samen aan hun Spelen maar liefst 95 miljard dollar uit. De Braziliaanse president Dilma Rousseff overleefde tenauwernood protesten over de kosten van het WK voetbal in haar land in 2014. Nu de Braziliaanse economie bijna tot stilstand is gekomen, komen die van de komende Spelen nog harder aan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Financiële wereld reageert vol verbazing op loslaten koers Zwitserse frank

In de financiële wereld is donderdag met grote verbazing gereageerd op het besluit van de Zwitserse centrale bank (SNB) om de koers van de frank los te laten. De stap kwam volslagen onverwacht en zorgde voor enorme onrust op de valuta- en aandelenmarkten van het land.