Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 16791 tot 16795
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Kroatië scheldt alle schulden van armste burgers kwijt

De Kroatische regering schenkt aan 60.000 van haar armste inwoners een bijzonder cadeau: hun schulden zullen worden kwijtgescholden. Het plan, dat toepasselijk 'Nieuwe start' wordt gedoopt, moet de economie op langere termijn stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Duitsland ergert zich mateloos aan het zwakste broertje van de eurozone

Vandaag brengt de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis een bezoek aan zijn Britse collega George Osborne. En, net op deze dag zou de grofgebekte econoom daar meer steun kunnen vinden voor zijn plan om de Griekse schulden te herfinancieren. In een opiniestuk van The Guardian maakt de krant duidelijk dat er een basis bestaat om de heronderhandelingen te doen lukken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Obama’s plan om Google en Apple meer belasting te laten betalen

De Amerikaanse president Barack Obama komt met een plan dat een einde moet maken aan het wegsluizen van winst via belastingparadijzen door grote Amerikaanse bedrijven als persbureau Bloomberg dat gesproken heeft met bronnen die op de hoogste niveau bekend zijn met de nieuwe plannen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

'Dr. Doom' Roubini: 'Dit is wat pseudo-economen niet begrijpen over het monetaire versoepelingsbeleid'

Hyperinflatie, de instorting van de dollarkoers, recordhoge goudprijzen, het opgeven van fiat geld ten voordele van de Bitcoin... Het zijn allemaal voorbeelden van doemscenario’s ons aangereikt door pseudo-economen die amper een basiskennis van de economie hebben, schrijft Nouriel Roubini op Project Syndicate.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 februari 2015

Antwerpse diamantairs klagen over marges in recordjaar

Over de diamantverkoop klaagt de sector niet, die was nooit zo hoog. Maar de prijzen voor ruwe diamanten zijn nu zo hoog dat Antwerpse diamanthandelaars bijna verlies maken. Dat meldt de VRT.