Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16796 tot 16800
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Analisten luiden bodembel voor olie

De olieprijs viel begin deze week twee keer door het niveau van 45 doller per vat om later op de dag weer te herstellen. Hierop luidden enkele analisten de bodembel voor de olieprijs.

Zo meldde Todd Gordon, oprichter van Tradinganalysis.com tegenover CNBC, dat hij verwachtte dat olie steun zou vinden op de 44 à 43 dollar. Gordon hanteert een koersdoel van 55 dollar per vat. Ook John Caruso, senior marktstrateeg bij RJO Futures liet van zich horen: ‘We bevinden ons nu op de langetermijntrendlijn. Ik verwacht dus wat support voor de olieprijs op de huidige niveaus.’ Kijkend naar de bodems sinds 1995 ging hij nu uit van een bodem voor olie rond de 45,52 dollar. De olieprijs van 44,20 dollar, die gedurende de dinsdag even bereikt werd, is het laagste niveau waarop olie sinds maart 2009 werd verhandeld. In januari van 2009 werd olie verhandeld voor net iets meer dan 35 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

IJzererts op laagste pijl in 5 jaar… tijd om te kopen?

Door de bouwgekte van de Chinezen, die hele nieuwe steden uit de grond stampten, was ijzererts jaren een van de grootste stijgers onder de grondstoffen. Maar je kan niet eeuwig megasteden blijven bouwen. En daardoor zit de grondstof al een tijdje in het slop. De prijzen van ijzererts staan nu op hun laagste pijl in 5 jaar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Zwitserse Frank stijgt 30%, rente nu -0,75%

De Zwitserse Centrale Bank stopt met de minimale wisselkoers van 1,20 die vanaf 2011 ten opzichte van de euro werd gehanteerd.

De koers van de Zwitserse Frank schoot na de aankondiging van de SNB met 30% omhoog. Inmiddels noteert de wisselkoers t.o.v. van de euro een kleine 20% hoger.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Goudprijs stijgt door interventie Zwitserse centrale bank

De goudprijs in euro is vandaag met meer dan 2% gestegen, nadat de Zwitserse centrale bank bekendmaakte het valutaplafond los te laten. Vermogen vlucht uit euro's richting francs, waardoor de wisselkoers van de euro verder onder druk staat. Dat betekent dat beleggers meer euro's moeten neertellen voor een troy ounce goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Oliekartel OPEC verwacht minder vraag naar olie

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) verwacht dat de vraag naar zijn olie dit jaar minder sterk zal zijn dan eerder gedacht.

Dat blijkt uit het maandelijkse rapport van het oliekartel dat donderdag werd gepubliceerd.

De dagelijkse vraag naar OPEC-olie zal dit jaar gemiddeld 28,8 miljoen vaten (van 159 liter) bedragen, een vermindering van 100.000 vaten per dag in vergelijking met de voorspelling van vorige maand. Het uit twaalf landen bestaande oliekartel voorziet in zo'n 40 procent van de totale wereldwijde oliebehoefte.