Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 1681 tot 1685
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

De Brexit: op 4 dagen van ‘constructieve en respectvolle’ samenwerking naar ‘oorlog’

De Britse premier Theresa May heeft vorige week in een zes bladzijden lange brief, geadresseerd aan Donald Tusk, de voorzitter van de Raad van Europa, meegedeeld dat Groot-Brittannië wel degelijk de Europese Unie wil verlaten en dat doet door artikel 50 in te roepen. May schreef dat Groot-Brittannië de EU met de Brexit niet wil schaden, maar integendeel op zoek is naar ‘constructieve en respectvolle’ samenwerking.

Vrijdag liet de EU dan aan Groot-Brittannië weten dat de status van Gibraltar (dat sinds 1704 deel uitmaakt van het VK) onder de Brexitregeling zal worden voorgelegd aan Spanje.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Steenkool: Trump vergist zich van tijdperk

De Verenigde Staten lijken zich met het milieubeleid van hun president Donald Trump wel in een vroeger tijdperk te begeven. Dat stelt onder meer het magazine The Economist.

Terwijl Trump bij decreet beslist heeft de beperking op de ontginning van steenkool op te heffen, hebben Australië, China en India immers beslist om hun afhankelijkheid van de fossiele brandstoffen te verminderen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Drie kwart betalingen in eurozone nog in cash

Van alle betalingen die in de eurozone worden gedaan, vindt meer dan drie kwart nog in cash plaats.

Dat zegt de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi dinsdag bij de presentatie van het nieuwe biljet van 50 euro.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Dikke min voor Amerika

De Amerikaanse autoverkopen dalen. 'Dat is ondanks het feit dat er ontzaggelijke kortingen worden gegeven en ondanks het feit dat gratis geld over het publiek wordt uitgestrooid', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Hoeveel geld zou je moeten hebben op jouw leeftijd?

Hoeveel geld is voldoende? Stel, je hebt €10.000 op je spaarrekening maar je vriend al €25.000. Je buurman heeft maar €5.000 gespaard. Heb je dan genoeg, te veel of te weinig? Veel hangt af van jouw leeftijd. Wanneer je jong bent, is het logisch dat je minder hebt. Maar hoeveel moet je dan sparen om op schema te blijven?