EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16806 tot 16810
Geplaatst op: zaterdag 14 februari 2015

Chinezen investeren miljard in Londen

China Minsheng Investment (CMI) gaat 1 miljard pond (circa 1,35 miljard euro) investeren in de ontwikkeling van een nieuw financieel centrum in de Britse hoofdstad Londen. Dat maakte het grootste private investeringsfonds van China zaterdag bekend.

Het gaat om een van de grootste Chinese investeringen in het Verenigd Koninkrijk in recente jaren. Minsheng werd in augustus vorig jaar gelanceerd en beschikt over een kapitaal van omgerekend 7 miljard euro.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 14 februari 2015

Problemen met stilgelegde kernreactoren groter dan gedacht

Het probleem met de waterstofvlokken in twee reactoren van de kerncentrales van Doel en Tihange zijn erger dan werd verondersteld. Dat heeft het Federale Agentschap voor de Nucleaire Controle (Fanc) bevestigd.

Het probleem met de waterstofvlokken in twee reactoren van de kerncentrales van Doel en Tihange zijn erger dan werd verondersteld. Dat heeft het Federale Agentschap voor de Nucleaire Controle (Fanc) bevestigd.

Door de waterstofvlokken zouden in de wand van Reactor 3 in Doel dertienduizend in plaats van achtduizend minuscule scheuren zijn ontstaan. In Reactor 2 in Tihange is sprake van drieduizend in plaats van tweeduizend anomalieën. Het Fanc merkt op dat de waterstofdruk de scheuren ook nog erger zou kunnen maken, waardoor uiteindelijk koelwater zou kunnen beginnen te lekken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 14 februari 2015

Centrale banken bevechten 24/7 valutaoorlog en deflatie

Net zoals ze tijdens de weekenden werkten gedurende de financiële crisis, hinten beleidsmakers er opnieuw op dat ze op ieder moment klaarstaan om in te grijpen als dat in het voordeel is van hun economieën.

Bedreigd door deflatie, was het de Zweedse Riksbank die beleggers op scherp zette, door te zeggen dat het ‘voorbereid is om op de korte termijn te doen wat nodig is’, nadat het zijn belangrijkste rentetarief onder de 0 procent liet zakken en onverwachts aankondigde staatsobligaties te zullen opkopen. ‘Om ervoor te zorgen dat de inflatie stijgt in de richting van onze doelstelling, is de Riksbank voorbereid om snel het monetaire beleid meer te verruimen, ook tussen de standaard bijeenkomsten over monetaire verruiming door, als dit nodig mocht zijn.’

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 14 februari 2015

Oostenrijk verliest AAA-kredietstatus Fitch

Kredietbeoordelaar Fitch heeft Oostenrijk de hoogst mogelijke kredietstatus afgenomen. De staatsleningen van het euroland dragen voortaan het keurmerk AA+ in plaats van AAA, met een stabiel vooruitzicht. Dat maakte het Amerikaanse ratingbureau vrijdag bekend.

Volgens Fitch loopt de Oostenrijkse staatsschuld hoger op dan eerder werd gedacht, en duurt het langer voor het schuldniveau is gedaald tot het niveau dat hoort bij ‘triple-A’. Dat beperkt de capaciteit om schokken op te vangen aanzienlijk, meent de kredietbeoordelaar. Vorige maand bevestigde Fitch wel de hoogst mogelijke kredietwaardigheid van Nederland.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 14 februari 2015

Russische kapitaalamnestie: slechts nieuws voor Finnen en Grieken

Eind 2014 kondigde Russisch president Poetin nieuwe wetgeving aan die de kapitaalvlucht van Rusland naar de eurozone moest stoppen. Repatriëring van Russisch kapitaal – zowel investeringen als portfolio-kapitaal – zouden vrijgesteld worden van belastingen of andere fiscale boetes.

In 2014 alleen al vloeide voor 100 miljard USD kapitaal uit Rusland, voornamelijk naar Finland, Griekenland, Cyprus en de Baltische staten. Als gevolg verloor de roebel in totaal bijna 40% van haar waarde.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs