Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 16811 tot 16815
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Mecking en Hogervorst: “huizenprijzen gaan halveren”

Gaat het ergste doemscenario uitkomen? Pieter van der Werff bespreekt het met Erik Mecking en Elmer Hoogervorst. Zij schreven het boek Deflatie in aankomst.

De voorspellingen van de schrijvers van het boek Deflatie in aankomst liegen er niet om. De crisis gaat keihard terugkomen en de huizenprijzen zullen gerekend vanaf de top van 2008 halveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

'Dekkingsgraad pensioen in 2014 per saldo gedaald'

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is het afgelopen jaar per saldo gedaald.

Eind december 2014 stond de dekkingsgraad op 108 procent, een daling van een procentpunt ten opzichte van de maand ervoor. Vergeleken met eind december 2013 is de daling eveneens een procentpunt.

Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Pensioenthermometer van adviesbureau Aon Hewitt.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Eurozone staat voor een lange periode van instabiliteit

De eurozone staat voor een lange periode van instabiliteit, eerder dan voor een crisis. De kans dat we er niet in slagen de inflatie op peil te houden is vandaag groter dan 6 maanden geleden. Dat zegt Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, in een gesprek met het Duitse Handelsblatt.

De inflatie in de eurozone daalde in november tot 0,3%, ver onder de doelstelling van de ECB die net geen 2% bedraagt. Dalende olieprijzen riskeren de inflatie nog verder te verzwakken.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Welke landen zullen de wereld domineren in 2030?

China, de Verenigde Staten, India, Japan en Brazilië. Dat is de volgorde van de landen die binnen 15 jaar de wereld zullen domineren, schrijft de Spaanstalige website Opinza.com op basis van een nieuw rapport van de Britse financieel analist CEBR Global.

Vandaag zijn de machtigste economieën de VS, China en Japan. Binnen 15 jaar zal dus niet veel veranderen, alhoewel... Dat China binnen een tiental jaar de VS zal voorbijsteken als grootste economie ter wereld wordt al een tijd voorspeld. Maar dan beginnen de verrassingen. India, dat vandaag nog op plaats 9 staat, rukt op en verdrijft in 2030 Japan van de derde plaats. De Indische opmars is niet te stuiten, aldus het rapport. Ook Zuid-Korea rukt verder op en klimt van plaats 15 naar plaats 8.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Euro zakt naar laagste punt sinds 2010

De waarde van de euro is in een dag met 0,8 procent gedaald. Voor het eerst sinds juni 2010 was een euro even minder waard dan 1,20 dollar.

Er is steeds meer vertrouwen in de Amerikaanse economie, terwijl er nog altijd zorgen zijn over de economie in Europa. Zo is de inflatie nog altijd  erg laag.

De waarde van de euro is in een dag met 0,8 procent gedaald. Voor het eerst sinds juni 2010 was een euro even minder waard dan 1,20 dollar.