Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 16811 tot 16815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB presenteert QE-programma van €60 miljard per maand

Na weken van speculaties, angst, hoop en simpelweg wachten, is het vandaag eindelijk zover en heeft de Europese Centrale Bank een stimuleringsprogramma aangekondigd. Wat houdt het opkoopprogramma precies in en hoe reageert de markt op het nieuws? Bij Slim Beleggen houden we het voor je bij!

Gisteren lekte er enkele cijfers van de Europese Centrale Bank uit: er zou maandelijks voor 50 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht worden door de Europese Centrale Bank. Vandaag om 14.30 uur gaf de Europese Centrale Bank dan eindelijk meer duidelijkheid. Het opkoopprogramma zal bestaan uit een stimulering van 60 miljard euro per maand tot september 2016. De centrale bank zal  maandelijks zowel staatsobligaties als asset backed securities (ABS) opkopen. In totaal wordt er door de centrale bank hiermee voor 1140 miljard euro opgekocht. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Wereld met autoloze steden kost 90 biljoen dollar

r moet zo snel mogelijk worden geïnvesteerd in een wereldwijde herschikking van de stad. De investering zou moeten toelaten om het gebruik van de auto in het stadscentrum overbodig te maken.

Dat is de centrale boodschap die de Global Commission on the Economy and Climate onder leiding van de voormalige Mexicaanse president Felipe Calderon en de gewezen Amerikaanse vice-president Al Gore heeft voorbereid voor het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Om de auto uit alle stadscentra van de wereld te verbannen zou volgens Calderon en Gore een budget nodig zijn van ongeveer 90 biljoen dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

ECB houdt rente op 0,05 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt zijn belangrijkste rentetarief in de eurozone op 0,05 procent.

Niet alleen de rente waartegen banken kunnen lenen is ongewijzigd, ook de depositorente en de rente voor kortlopende leningen blijven gelijk op respectievelijk -0,20 en 0,3 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Draghi doet iedereen in spanning wachten

Alle media, beleggers en investeerders houden hun ogen gericht op Frankfurt waar ECB-voorzitter zijn zaak bepleit voor QE, de twee bekende letters die staan voor monetaire versoepeling. In wezen vraagt hij aan zijn bestuursraad niets anders dan de goedkeuring om de geldpers te mogen aanzetten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 januari 2015

Grote Ierse armoede is een sociale obsceniteit

In Ierland worden bijna 1,4 miljoen mensen met een meervoudige ontbering geconfronteerd. Die groep vertegenwoordigt meer dan een kwart van de totale Ierse bevolking. Dat is de conclusie van een rapport van het Ierse Central Statistics Office (CSO), gebaseerd op cijfers van twee jaar geleden.

De slachtoffers van de meervoudige ontbering - die naast een financieel tekort ook rekening houdt met een onder meer een gebrek aan toegang tot voeding, onderwijs en gezondheidszorg - vormen volgens waarnemers een schrijnende getuigenis van de herstelmaatregelen die Ierland onder druk van de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft moeten nemen.