Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 16821 tot 16825
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 januari 2015

Europe voert richting dictatuur

De Europese Unie roept bij vele Nederlanders en talloze andere Europeanen een raar, dubbelzinnig gevoel op. Theoretisch en ook praktisch zien we best een aantal voordelen van de oorspronkelijke uit de EEG voorkomende bedoelingen. Vooral door één gezamenlijke Euro, is er echter een trein in gang gezet die ons allen steeds verder richting dictatuur voert.

Doordat alles met alles verbonden is, de schulden van landen als o.a. Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland, Italië en Frankrijk als schulden van ons allen worden gezien, zijn we in een achtbaan terechtgekomen waarvan diverse veiligheidsmechanismen defect zijn geraakt of buiten gebruik zijn gesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 4 januari 2015

'Duitsland vindt vertrek Griekenland uit eurozone acceptabel'

De Duitse regering is bereid een vertrek van Griekenland uit de eurozone te accepteren.

Bondskanselier Angela Merkel en minister van Financiën Wolfgang Schaüble denken dat de eurozone die stap van Athene kan opvangen.

Dat hebben regeringsmedewerkers laten weten aan het Duitse weekblad Der Spiegel . Merkel en Schaüble hebben het bericht niet bevestigd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 januari 2015

Thomas Piketty: "Bill Gates wil niet meer belastingen betalen"

De rijkste persoon op aarde, Bill Gates, is een liefhebber van het werk van econoom Thomas Piketty. De mede-oprichter van Microsoft voelt er echter niets voor meer belasting te gaan betalen, onthulde Piketty op een conferentie in de Verenigde Staten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

"Duitse regering ziet Grexit als mogelijkheid"

Grexit Voor de Duitse regering is een uitstap van Griekenland uit de eurozone mogelijk. Volgens regeringsbronnen in

Der Spiegel beschouwen bondskanselier Angela Merkel en minister van Financiën Wolfgang Schäuble (beiden CDU) zo'n Grexit als een reële mogelijkheid. Als de berichtgeving van de krant klopt, maakt de Duitse regering daarmee een heuse bocht.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 januari 2015

Als u denkt dat u een moeilijke job hebt, lees dan even wat acteurs doorstaan

‘Acteurs behoren tot de meest gedreven en moedige mensen op deze aardbol. Ze worden dagelijks met meer afwijzing geconfronteerd dan de meeste mensen in een gans leven. Elke dag opnieuw gaan acteurs de financiële uitdagingen aan die eigen zijn aan een freelance-levensstijl, worden ze geminacht door mensen die vinden dat ze beter ‘een echte job’ zouden zoeken en vrezen ze ervoor nooit meer aan de bak te raken. 

Elke dag opnieuw moeten ze proberen te vergeten dat het leven dat ze hebben gekozen niets meer is dan een luchtkasteel. Elke rol vergt het uiterste van hun kunnen, zowel emotioneel als fysisch, waarna ze zowel bekritiseerd als beoordeeld worden.

Jaar na jaar aanschouwen ze hoe hun leeftijdsgenoten de voorspelbare mijlpalen bereiken - de auto, het gezin, het huis, het kind. Waarom? Omdat acteurs bereid zijn hun ganse leven op te offeren voor dat ene moment - een zin, een lach, een gebaar of een interpretatie die de ziel van het publiek zal beroeren.