Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16836 tot 16840
Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Olie-industrie kan (even) rusten…

Vandaag is er even gevreesd dat de olieprijzen hun mars richting de grens van 40 USD zouden voortzetten. “De markten blijven de prijzen aanpassen in functie van het grote overaanbod”, meent Mike Wittner op Bloomberg. Dat de OPEC nog altijd niet van plan is om de productie te minderen, speelt daarin een grote rol.

Volgens het mediabedrijf zouden de prijzen op deze dag nog verder kunnen vallen, in een poging om een nieuw evenwicht te vinden; een daling zou de weerbaarheid van de Amerikaanse schalie-industrie inderdaad nog meer op de proef hebben gesteld.

Maar, kijk! We hebben zonet de prijzen voor Brent en WTI nagekeken en de koersen hebben zich vandaag niet alleen staande weten te houden maar ze zijn zelfs (lichtjes) gestegen!

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

De olieprijs daalt en daalt, tanken is bijna een feestje

Ruwe olie is opnieuw een procentje goedkoper dan gisteren en de benzine- en dieselprijs aan de pomp een paar eurocent lager. Tanken wordt, zeker in vergelijking met een paar maanden geleden, bijna een feestje. In een half jaar tijd is de benzineprijs met zo'n 30 cent per liter gedaald. Een liter Euro 95 kostte gisteren aan sommige pompen 1,36.9 euro per liter. Wat zit er nog meer in het vat?

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Zelfbedrog en leugens helpen de mensheid vooruit

Anderen bedriegen heeft zo zijn voordelen. Hoe slimmer de mens, hoe groter de kans is dat hij zijn medemens zal trachten om de tuin te leiden. Om meer geld te bekomen, om meer macht of om iemand in bed te krijgen. Doch bedrog is niet eenvoudig, ongeacht iemands intelligentie. Liegen laat sporen na op onze lichaamstaal, hoe meer we in ons eigen web van leugens verstrikt raken, hoe depressiever we zelf dreigen te worden. En uiteraard zijn er ook ethische gevolgen, schrijft Robert Trivers, een Amerikaanse evolutiebioloog, in zijn boek

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Onder geen beding zal Finland ook maar een deel van de Griekse schulden kwijtschelden

‘Onder geen beding zal Finland ook maar een deel van de Griekse schulden kwijtschelden.’ Dat heeft de Finse premier Alex Stubb gezegd in een interview met de Financial Times. De uitspraak van Stubb zet Filalnd op ramkoers met Syriza, de radicaal-linkse partij die op kop staat in de peilingen in Griekenland en van een schuldherschikking het paardepaardje van haar verkiezingsprogramma heeft gemaakt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Fed: lage olieprijs kan slecht uitpakken voor Amerikaans herstel

De dalende olieprijzen kunnen op termijn een negatief effect hebben op de herstellende Amerikaanse economie. Die zorg van de Fed, de Amerikaanse centrale bank, blijkt woensdag uit het zogenoemde Beige Book.

Uit dit maandelijkse economische rapport van de Amerikaanse centrale banken valt op te maken dat energiebedrijven in Texas het inhuren van personeel op een laag pitje zetten en zelfs ontslagrondes voorbereiden. In Kansas worden lagere investeringen in de olie en oliegerelateerde sector voorzien, terwijl bedrijven daar steeds moeilijker krediet krijgen van banken.