Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16841 tot 16845
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

QE in EU wordt nog ondoeltreffender dan in de VS

Op de financiële markten lijkt iedereen er al van uit te gaan: Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, kondigt deze maand een kwantitatief verruimingsprogramma aan (QE). Het verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank kan echter wel eens nog minder efficiënt zijn dan in de Verenigde Staten.

De aankondiging die op 22 januari verwacht wordt van Mario Draghi wordt steeds concreter. Eerder deze week wisten de media al te melden dat de Europese Centrale Bank waarschijnlijk een opkoopprogramma voor staatsobligaties aankondigt, waarbij wordt opgekocht op basis van de bijdragen die nationale centrale banken leveren aan de ECB. Maar wat het ook wordt, het lijkt erop dat het opkoopprogramma van de ECB het meest inefficiënte opkoopprogramma wordt dat de wereldwijde markten gezien hebben sinds de financiële crisis.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Goudproducenten nog nooit zo ondergewaardeerd

Een analyse van de Canadese Scotiabank over de onderwaardering in de goudsector komt tot de conclusie dat er de afgelopen 30 jaar geen betere tijd is geweest om goudaandelen te kopen dan nu. Scotia ondersteunt haar analyse met een aantal grafieken waaruit blijkt dat zelfs tijdens de crash van 2008, noch tijdens de extreme bear-markt rond het millennium, de onderwaardering van goudproducenten zo groot was als vandaag.

De eerste grafiek laat een ratio zien tussen de gemiddelde waarde van een geproduceerde ounce goud (EV/oz), en de goudprijs zelf. Dus wat betaal je voor goudproductie in relatie tot de goudprijs. Scotia geeft aan dat producenten op dit moment een ounce goud produceren die gewaardeerd wordt op $3,600. Dit is drie keer de goudprijs, dus de ratio is 3.0x. Zoals de grafiek laat zien is deze lage waardering de afgelopen jaar niet voorgekomen. Ondanks de sterk gedaalde goudprijs van de afgelopen vier jaar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Ruim 3.600.000 zilveren munten verkocht in 2 weken

Verkoop Zilveren Munten goed van start in 2015 14 januari 2015 in Zilver

Verkoop zilveren munten is in 2015 sterk van start gegaan volgens de laatste cijfers van de US Mint. Het Amerikaanse munthuis geeft sinds 1986 de meest populaire zilveren beleggingsmunt ter wereld uit. In 2014 brak de US Mint het oude record dat was gevestigd in 2013. Vorig jaar werden er ruim 44 miljoen ounces verkocht van de zilveren American Eagle. De gouden variant van de American Eagle werd afgelopen jaar juist minder verkocht dan in 2013. De verkoop zakte met 38%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Olieprijs schiet ineens met 5 procent omhoog

De olieprijzen schoten woensdag omhoog. Zowel de prijs van een vat Amerikaanse olie als Brentolie uit de Noordzee stegen tussentijds met meer dan 5 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Olie-industrie kan (even) rusten

Vandaag is er even gevreesd dat de olieprijzen hun mars richting de grens van 40 USD zouden voortzetten. “De markten blijven de prijzen aanpassen in functie van het grote overaanbod”, Fission Uranium, een van de grootste posities in onze portfolio, heeft een eerste inschatting van de omvang van zijn uraniumontdekking gepubliceerd, en met 105 miljoen pond uranium (oxide) overtrof dit de verwachtingen van alle analisten. In een klap is de derde grootste uraniumbron ter wereld geboren. Het aandeel, dat de afgelopen jaren goed is blijven liggen onlangs de malaise in de sector, steeg slechts 12% op het nieuws.