Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 1686 tot 1690
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Britse banken die naar de EU willen verhuizen krijgen voorkeursbehandeling

De ECB zal Britse banken die hun zetel naar de EU willen verhuizen twee jaar de tijd geven om met de bankenwetgeving in orde te zijn.

Op die manier wil de EU de Londense city uitroken. Momenteel weerhouden de strikte ECB-regels heel wat Britse grootbanken, die voorstander waren van Brits EU-lidmaatschap, om effectief hun zetel te verplaatsen binnen de EU.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Donald Mussolini of Adolf Trump? Het werd geen van beide

“Tot daar voor Donald Mussolini,” schrijft de Wall Street Journal in een editoriaal. “In de eerste dagen van het presidentschap van Donald Trump, ontbrak het in de apocalyptische linkse pers nooit aan verwijzingen naar Mussolini en Hitler en waarschuwingen dat de nieuwe president de democratische normen zou vernietigen en zichzelf dictatoriale macht zou toe-eigenen. Maar tien weken ver in zijn presidentschap blijkt dat de normale “checks and balances” van het Amerikaanse systeem wonderwel hun werk doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Goud en zilver komen OPNIEUW goed uit de startblokken

Voor de edelmetalen was het eerste kwartaal van het jaar opnieuw een schot in de roos. Terwijl de goudprijs met bijna 10% in waarde wist te stijgen, wist de zilverprijs de kroon te spannen met een prijsstijging van bijna 15%.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Hele donkere onderkant

De vlag zal wel weer uitgaan naar aanleiding van de Europese inkoopmanagers dienstverlening en de detailhandelsverkopen. Ja, zegt macro-econoom Kees de Kort: de cijfers bevestigen het Europese herstelverhaal, maar nee, hij peinst er niet over om mee te gaan in de halleluja-verhalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Turkije nationaliseert productie goudmijnen

De centrale bank van Turkije heeft van de regering het recht gekregen om de volledige productie van alle goudmijnen in het land op te kopen. Dat betekent dat de mijnen hun goud pas op de markt mogen brengen als de centrale bank ze daar toestemming voor heeft gegeven.