Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 16851 tot 16855
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Video: "Voorzichtig met spaargeld"

In principe is je spaargeld in heel de Europese unie beschermd, tot 100.000 euro per bank per spaarder, maar je kan toch maar beter voorzichtig zijn, waarschuwt onze financieel expert Paul D'Hoore.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Chinese banken mogen meer dollars verkopen

Chinese banken hoeven met ingang van volgend jaar minder dollars als reserve aan te houden, zo maakte de Chinese regering deze week bekend. De reserveverplichtingen worden versoepeld, waardoor de banken gezamenlijk enkele tientallen miljarden dollars minder aan hoeven te houden. De Chinese centrale bank beweegt richting een vrije wisselkoers, een trendbreuk met het verleden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Litouwen bouwt met euro een symbolische buffer tegen Rusland

Litouwen wordt bij het begin van het nieuwe jaar het negentiende lid van de eurozone. De eurozone maakt weliswaar een bijzonder moeilijke periode door, maar toch heeft Litouwen volgens de Britse zakenkrant Financial Times

bijzonder gegronde redenen om de Europese eenheidsmunt te adopteren. Uiteraard is het land daartoe als lid van de Europese Unie toe verplicht, maar toch ziet het Baltische land belangrijke voordelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Beleeft de internationale luchtvaart een annus horribilis?

Met vier crashes van grote passagiersvliegtuigen lijkt de luchtvaart een bijzonder zwart jaar achter zich te laten...

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Oekraïense economie kent slechtste jaar sinds Tweede Wereldoorlog

Het Oekraïense bruto binnenlands product is dit jaar met liefst 7,5 procent gekrompen. Het Oekraïense bankensysteem "functioneert niet", zo liet Valeriya Gontareva, gouverneur van de centrale bank, optekenen.