Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 16861 tot 16865
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Griekenland heeft nog tanden. Maar, dat kan wel eens in ons nadeel zijn

Ook al is de term nog niet algemeen bekend, toch willen we even stilstaan bij de ‘Griekse crisis’ die we gisteren hebben zien ontstaan. Al is het misschien beter om te spreken over de ‘Griekse dreiging’. Want, als we de bom die Griekenland niet snel onschadelijk maken, kunnen we een kruis maken over de eurozone.

Zo hebben volgens Mish Shedlock Griekenland van de andere eurolanden staatswaarborgen gekregen ter waarde van 245 miljard EUR:”Een som dat [het land] onmogelijk ooit kan terugbetalen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Jaar van de dollar op komst?

De dollar heeft zijn beste beentjes voorgezet in 2014, waarbij de koers van de Amerikaanse munt een sterke stijging ten opzichte van alle belangrijke wereldmunten liet optekenen. De vraag is wat 2015 zal brengen. Is daadwerkelijk het jaar van de dollar op komst en hoe zal de Amerikaanse centrale bank daar op reageren?

Het team van Belfius analyseerde de situatie op de valutamarkten. Sinds de zomer is de U.S. dollar ongeveer 20% geklommen in handelsgewogen termen, nadat de financiële markten overtuigd raken dat er vroeger of later een einde zal komen aan het tijdperk van extreem lage rentes in de V.S. Tijdens de zomer werd ook duidelijk dat het economisch herstel op koers zit in de VS (en in het Verenigd Koninkrijk) terwijl de cijfergegevens over de activiteit in de Eurozone, Japan, China en andere landen beneden de verwachtingen bleven, waardoor de dollar extra glans kreeg.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Olie op laagste stand in meer dan 5 jaar

Ruwe Brentolie noteert dinsdag op zijn laagste niveau in vijf en een half jaar, nu de ongerustheid om de onderbreking van de olietoevoer vanuit het door miliities bezette Libië - van 1 miljoen vaten per dag tot zo goed als niets - wordt gecompenseerd door het globale overaanbod.

Noordzee-olie doet het iets beter maar lijkt toch op weg naar haar laagste maandnotering sinds de financiële crisis van 2008.

Oliehandelaars zien weinig kans op beterschap. De uitverkoop die de prijzen van olie op zes maanden tijd heeft gehalveerd lijkt nog niet ten einde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Oekraïne verwacht binnenkort meer geld van het IMF

Oekraïne verwacht begin volgend jaar nieuwe hulpleningen te kunnen ontvangen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zegt de Oekraïense centralebankpresident Valeria Gontareva dinsdag.

Het IMF reserveerde afgelopen jaar in totaal 17 miljard dollar (14 miljard euro) voor noodkredieten aan Oekraïne. Daarvan is nu 4,6 miljard dollar overgemaakt.

De uitkering van de rest is afhankelijk van de economische hervormingen die de regering van Oekraïne doorvoert.Maandag werd in dat verband een reeks bezuinigingen aangenomen, waarmee de regering hoopt de toezichthouders van het IMF begin januari te kunnen overtuigen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Een Chinees waarschuwde op 15 december voor de verdwijning van Air Asia QZ8501

Een onbekende Chinees heeft op 15 december in een blogpost voorspeld dat een vliegtuig van Air Asia zou verdwijnen of tragisch aan zijn einde zou komen. De man postte een bericht op een website waarin stond te lezen dat dezelfde mensen die de nog altijd vermiste vlucht MH370 hebben doen verdwijnen een ander vliegtuig van Malaysian Airlines of Air Asia zouden neerhalen.