Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 16861 tot 16865
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Duizenden nieuwe Europese banen bij Amazon

Amazon heeft vorig jaar 6000 nieuwe fulltimebanen gecreëerd in Europa om de sterk groeiende vraag van klanten aan te kunnen. Dat maakte de Amerikaanse onlinewinkel vandaag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Lagere olieprijs zet nieuwe druk op roebel: niet fijn voor Rusland

Goedkope olie en een daling van de Russische roebel gaan hand in hand. De sterk van olie en gas afhankelijke Russische economie staat onder druk.

De aanhoudende daling van de olieprijs zette dinsdag weer druk op de waarde van de roebel. De Russische munt zakte daardoor tot het laagste punt ten opzichte van de dollar sinds de vrije val van medio december.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Bijna 50 procent meer hypotheken aangevraagd in 2014

In 2014 zijn bijna 50 procent meer hypotheken aangevraagd bij het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het elektronisch platform registreert circa 75 procent van alle hypotheekaanvragen in Nederland.

In december zijn 28.938 hypotheken aangevraagd, een stijging van ruim 50 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Ten opzichte van november is het aantal aanvragen met 23 procent gestegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Veel keuze heeft Griekenland niet gekregen. Argentinië ook niet, trouwens

In de blogsectie van de London School of Economics (LSE) schrijft Paul De Grauwe dat Griekenland vooral nood heeft aan kwijtschelding van schulden. De West- en Noord-Europese entiteiten, zoals de commerciële banken, centrale banken en politieke leiding, zouden de Grieken niet veel keuze hebben gegeven. Ofwel aanvaarden ze de hervormingsvereisten die gepaard zijn gegaan met de reddingsoperatie, ofwel zou de Griekse overheid ten onder zijn gegaan aan de crisis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

Roebel zakt verder weg door aanhoudende dalende olieprijs

De aanhoudende daling van de olieprijs zette dinsdag weer druk op de waarde van de roebel. De Russische munt zakt daardoor tot het laagste punt ten opzichte van de dollar sinds de vrije val van medio december.

In de middaghandel waren ruim 66 roebels nodig om één Amerikaanse dollar te kopen. Aan het begin van de week gingen er 61 roebels in een dollar. Na de nodige interventies sterkte de Russische munt eind vorige maand nog aan tot circa 50 roebel per dollar.