Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 16861 tot 16865
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

EU verlengt sancties tegen Rusland met zes maanden

Sancties De Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben donderdag geen nieuwe economische sancties tegen Rusland getroffen vanwege zijn betrokkenheid in het conflict in Oost-Oekraïne. Ze vragen wel dat het "voorbereidend werk" voor nieuwe maatregelen verdergezet wordt en willen over een week nieuwe namen krijgen die eventueel aan de sanctielijst kunnen worden toegevoegd. Die 'vervaldatum' van die lijst werd met zes maanden opgeschoven naar september 2015.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Selloff zilver komt op het gepast moment

Goud en zilver zijn als een raket uit de startblokken geschoten in 2015 maar daar komt vandaag abrupt een einde aan. Goud daalt meer dan 2 % en de zilverprijs daalt meer dan 6 %. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt over de zilverprijs, ziet dat de correctie mooi op tijd komt.

De zilverprijs was op een zware technische weerstand gekomen. Het niveau voor vandaag was in het verleden een sterk steun en dient nu als sterke weerstand. Het niveau van gisteren lag ook perfect op de dalende trendlijn sinds juli vorig jaar.

De zilverprijs noteert nu op het steunniveau van september 2014 en heeft nog meer steun rond $ 16. Als het daar kan standhouden zitten we weer in een patroon van hogere bodems wat duidt op een opwaartse trend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Roebel lijkt hopeloos verloren

Het dreigement van Europa om Rusland nog meer sancties op te leggen heeft zijn uitwerking niet gemist, schrijft Bloomberg. En, dat klopt, als we naar onderstaande grafiek kijken:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Olieprijs naar nieuw dieptepunt

De olieprijs stond donderdag opnieuw stevig onder druk. Een vat ruwe Amerikaanse olie (WTI) werd daardoor voor het eerst sinds maart 2009 voor minder dan 44 dollar verhandeld.

De prijs van WTI stond aan het einde van de middag bijna 2 procent in de min op 43,66 dollar per vat van 159 liter. Halverwege juni vorig jaar piekte die prijs nog op bijna 108 dollar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Denemarken verlaagt rente opnieuw

De Deense centrale bank heeft de rente donderdag opnieuw verlaagd. Daarmee hoopt het land de koppeling van de eigen kroon met de euro in stand te kunnen houden.

De centrale bank verlaagde zijn depositorente van min 0,35 naar min 0,5 procent. De afgelopen twee weken ging het tarief al in twee stappen omlaag. In eerste instantie werd gereageerd op de Zwitserse centrale bank, die de koppeling tussen de Zwitserse frank en de euro had losgelaten. Een week later volgde een verlaging na de aankondiging van nieuwe steunmaatregelen door de Europese Centrale Bank.