EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
30
kliks
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16866 tot 16870
Geplaatst op: donderdag 12 februari 2015

Hoe Bitcoin de oude idealen van het internet nieuw leven inblaast

Bitcoin de munt is een baanbrekende technologie maar het Bitcoin betalingsnetwerk waar bitcoin de munt gebruik van maakt is minstens zo interessant. In het ontwerp van dat betalingsnetwerk zit namelijk ook de blauwdruk voor niets minder dan een alternatief internet. Op de correspondent.nl staat vandaag een bijzondere aflevering van Red ’t Web over de blockchain,’.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: donderdag 12 februari 2015

Robeco: Grexitscenario lijkt toch onwaarschijnlijk

De markten zijn al weken in de ban van Griekenland en de kans op een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone (Grexit). Hoe groot is de kans? En kunnen beleggers binnen enige tijd wat rust verwachten op dit vlak? Leon Cornelissen, hoofdeconoom bij Robeco, gaat dieper in op de kwestie.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een Grexit lijkt de hoofdeconoom – in het huidige stadium – onwaarschijnlijk. ‘De Griekse regering zal hier in ieder geval zelf het initiatief niet voor nemen omdat de euro onder de Griekse bevolking nog steeds erg populair is’, meldt Cornelissen in een note. Hij verwacht daarom dat als Griekenland de eurozone moet verlaten, dit gebeurt dankzij Europese leiders.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 12 februari 2015

Serieuze deflatie in Nederland bij start 2015, door crash olieprijs en uitverkoop

Consumptieprijzen zakten in Nederland gemiddeld met 0,7 procent in het eerste kwartaal van dit jaar, volgens de Europese meetmethode. Vooral lagere brandstof- en kledingprijzen waren daar verantwoordelijk voor.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De val van het prijspeil in januari dit jaar is behoorlijk spectaculair, hoe je dat ook meet.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 12 februari 2015

Akkoord over staakt-het-vuren in Oost-Oekraïne

De presidenten van Rusland, Frankrijk en Oekraïne en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland zijn het donderdagochtend eens geworden over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne.

De presidenten van Rusland, Frankrijk en Oekraïne en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland zijn het donderdagochtend eens geworden over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne.

Dat maakte de Russische president Vladimir Poetin bekend. De Franse president François Hollande bevestigde dat er “globale overeenstemming” over een staakt-het-vuren en een regeling voor het conflict in Oost-Oekraïne is.

Het bestand, dat zondag moet ingaan, is onderdeel van een akkoord dat werd bereikt na meer dan veertien uur onderhandelen in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 12 februari 2015

Zweedse rente zakt onder het nulpunt

De Zweedse centrale bank heeft donderdag de rente verlaagd tot onder het nulpunt.

De Zweedse centrale bank heeft donderdag de rente verlaagd tot onder het nulpunt.

Op die manier wil de centrale bank voorkomen dat de consumentenprijzen structureel gaan dalen. Het is voor het eerst dat Zweden voor zijn belangrijkste tarief een negatieve rente hanteert.

De Riksbank verlaagde zijn al historisch lage rentetarief van 0 procent met nog eens een tiende procent. Dat betekent concreet dat banken geld toe krijgen op kortlopende kredieten bij de centrale bank.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs