Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 16876 tot 16880
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 december 2014

IMF schort steun aan Grieken tijdelijk op

De Europese Centrale Bank (ECB) wil met Griekenland in gesprek blijven over de afwikkeling van het hulpprogramma waarmee het land de afgelopen jaren op de been is gehouden. De ECB "wacht op de opvattingen en suggesties van de Griekse autoriteiten" en zal die ook bespreken met de Europese Commissie en met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zo liet de centrale bank maandag weten. Het IMF van zijn kant zegt dat het de hulp opschort, tot er een nieuwe regering is gevormd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Griekse zorgen zetten druk op euro

Het vooruitzicht van nieuwe verkiezingen in Griekenland had maandag een negatief effect op de euro. De waarde van de Europese munt zakte, mede door de onzekere politieke toekomst van Griekenland, naar het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds augustus 2012.

Aan het begin van de avond was de euro 1,2147 dollar waard, tegen 1,2172 dollar aan het begin van de dag. De euro zakte eerder deze maand voor het eerst in ruim twee jaar onder de grens van 1,22 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Olieprijs gaat weer hard omlaag

De olieprijs stond maandag opnieuw stevig onder druk. Na een aanvankelijk herstel zakten de belangrijkste graadmeters aan het begin van de avond opnieuw naar het laagste niveau in jaren.

De prijs van een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging bijna 3 procent omlaag naar 57,75 dollar. Amerikaanse olie werd 2,8 procent goedkoper en kostte 53,15 dollar per vat. In beide gevallen staat de prijs nu op het laagste niveau sinds mei 2009.

De olieprijs is afgelopen halfjaar gehalveerd. Door de toenemende productie van olie uit Amerikaanse schalievelden groeit het aanbod hard, terwijl de vraag minder sterk stijgt dan voorheen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

2014: Jaaroverzicht edelmetalen

Het afgelopen jaar heeft een belegging in goud in financiële zin niet veel opgeleverd. Desondanks waren we ook in 2014 getuige van verschillende interessante trends op de goudmarkt. We vatten de belangrijkste ontwikkelingen van het jaar voor u samen in dit jaaroverzicht edelmetalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Wanneer storten vliegtuigen neer?

'Vliegtuigongelukken in de echte wereld hebben weinig of niets van doen met wat u in films ziet. Zelden exploderen motoren, zoals dat in Hollywoodscenario's wel de regel lijkt. Neen, vliegtuigongevallen zijn veelal het gevolg van de opeenstapeling van kleine en ogenschijnlijk onbelangrijke defecten,' schrijft Malcolm Gladwell in zijn boek ‘The Outliers’.