Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16881 tot 16885
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Zo stimuleert Frankrijk de economie: half miljard voor terrorismebestrijding

De Franse regering pompt 425 miljoen euro extra in de bestrijding van het terrorisme. Daarmee komen er ook 2680 extra banen in de veiligheidssector bij.

De Franse premier Manuel Valls maakte dit woensdag bekend, twee weken nadat twee Franse terroristen een aanslag pleegden op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. Daarbij werden twaalf mensen gedood, onder wie acht redactieleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Is Draghi pas tevreden als er geen enkel land overeind blijft?

Vandaag is het woensdag 21 januari. Dat betekent dat morgen ECB-voorzitter Mario Draghi een of andere QE-vorm zal aankondigen – als hij een meerderheid binnen zijn bestuur op één lijn krijgt, tenminste.

Maar, goed. Maandenlang horen we uit de hoek van de centrale bank dat er een QE-golf van ongeziene afmetingen op de eurozone afkomt.

Morgen is het dan ook D-Day voor Draghi: als hij morgen weer met een flauwe verklaring op de proppen komt, zal niemand hem nog willen geloven. Driemaal is scheepsrecht, nietwaar? Voordien heeft hij tot twee keer al gezegd “al het nodige te doen” om de eurozone te redden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Dit moet u weten over het World Economic Forum

Woensdag start het World Economic Forum in Davos. Een bijeenkomst van alle mensen die er in de wereld toe doen. Wat wordt er besproken en wie komen er?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Het idee dat monetaire stimulus na 6 jaar het antwoord is, lijkt me niet correct

Bij de ECB zijn ze al minstens een halfjaar aan het praten over QE, maar morgen is de dag dat die woorden omgezet worden in daden.

Mervyn King, ooit gouverneur van de Bank of England, drukt alle hoop meteen de kop in:

“We hadden de grootste monetaire stimulus die de wereld ooit heeft gezien en we hebben nog steeds niet het probleem van de zwakke vraag opgelost. Het idee dat monetaire stimulus na 6 jaar het antwoord is, lijkt me niet correct”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Dit is waarom Duitsland, Nederland en België hun goud terug willen

De centrale banken beginnen stilaan in stormweer terecht te komen. De Zwitserse Centrale Bank was de eerste die aan de alarmbel trok. De aura van onoverwinnelijkheid begint te barsten, dit is meestal het begin van het einde.

En als het vertrouwen in de fiatmunt begint af te nemen, blijft er slechts een activa meer over: goud. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer centrale banken goud kopen of terug halen naar hun eigen land.