EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16886 tot 16890
Geplaatst op: dinsdag 24 februari 2015

Prijspeil van noordzeeolie bedreigt het voorbestaan van de industrie: "Dit is het ergste sinds de jaren '70"

In een bericht van The Guardian stelt de Britse krant vast dat de prijs van fossiele brandstoffen vandaag een serieuze klap heeeft gekregen:”De olie- en gasindustrie gaat een ernstige uitdaging tegemoet en moet de overlevingskansen inschatten nadat een nieuw rapport de grootste verliezen heeft bekendgemaakt van de voorbije decennia.”

In dit geval gaat over Oil & Gas UK. De organisatie verenigt alle producenten die in de Noordzee actief zijn en meent een onheilspellende boodschap te hebben voor haar leden: de hele energiebranche zou vorig jaar maar liefst 5,3 miljard GBP aan verliezen hebben geleden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 24 februari 2015

Gazprom dreigt gasleveranties via Oekraïne stop te zetten

Het Russische Gazprom waarschuwt dat de gasleveranties aan Europa via Oekraïne gevaar lopen.

Gazprom laat dinsdag weten dat het bedrijf de leveranties moet stopzetten als Oekraïne niet snel met een nieuwe vooruitbetaling voor Russisch gas komt.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 februari 2015

'Noodoverleg bij Opec over olieprijzen'

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) is van plan een noodvergadering te houden als de olieprijzen verder blijven dalen.

De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (Opec) is van plan een noodvergadering te houden als de olieprijzen verder blijven dalen.

 Dat laat zakenkrant Financial Times dinsdag weten op basis van uitspraken van de Nigeriaanse olieminister.

Veel Opec-leden zijn bezorgd over de gevolgen van de sterk gedaalde olieprijzen op hun begrotingen. Het oliekartel besloot in november het eigen productieplafond onveranderd te houden, wat mede bijdroeg aan de sterke daling van de olieprijzen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 februari 2015

Praat Yellen de dollar vandaag verder omhoog?

Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, spreekt vandaag een comité van de Amerikaanse Senaat toe. Die voordracht is niet onbelangrijk en zal door zowat de ganse financiële wereld worden gevolgd. De vraag die bantwoord moet worden is hoe sterk de Amerikaanse economie is. Zeer sterk, opperen sommigen, want in het laatste kwartaal van vorig jaar werden 1 miljoen jobs gecreëerd, een aantal dat sinds 1997 niet meer was gezien.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 24 februari 2015

We kunnen leren van de Gouden Eeuw

De wereld van het grote geld en de financiën van ‘gewone’ huishoudens zijn diep verweven, dat staat buiten kijf na de crisis in 2008. Maar volgens Oscar Gelderblom, hoogleraar Financiële geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, laat de geschiedenis zien dat er niet één manier is om onze geldzaken te regelen. In Nederland bestond al ver vóór 1800 een goed functionerend financieel systeem, waarin burgers veel zelf deden en de overheid zorgde voor aanvullende financiële diensten voor huishoudens en kleine ondernemingen. Op 19 februari vertelt hij tijdens zijn oratie wat we op financieel vlak kunnen leren van de Gouden Eeuw.

Lees verder op blogspot.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs