Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 16896 tot 16900
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Russische bank VTB ontvangt 1,4 miljard euro staatssteun

De Russische staatsbank VTB, die erg te lijden heeft onder de Westerse sancties, heeft voor 100 miljard roebel (zo'n 1,4 miljard euro) aan overheidssteun ontvangen, om haar kapitaal te versterken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Paul Krugman, bejaarde zaag

Ojee. Stop de persen! Paul Krugman heeft, net voor we het nieuwe jaar instappen, nog snel even een opiniestukje geschreven.

The New York Times beviel de man voor de meest ontelbare keer van dezelfde analyse: De besparingsdrift in Europa zorgt voor een economische ravage.

Meteen begonnen zowat alle economische kranten in Europa het wereldschokkende opiniestuk te delen. Een voormalige Nobelprijswinnaar Economie heeft immers gesproken!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Japan zet zichzelf onder stress

Juist nu op het einde van het jaar ondergaan in Japan een honderdtal commerciële regionale banken een reeks stresstesten. De bedoeling is om na te gaan of de kleinere instellingen de enorme hoeveelheid aan kapitaal het hoofd kunnen bieden. De geteste banken beheren namelijk meer dan 40% van 4,6 biljoen USD aan uitstaande leningen, meldt Khaleej Times.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Het web sluit zich: Goud is ultieme veilige haven

De Zwitserse Nationale Bank heeft besloten om de rente op de zichtrekening te verlagen naar -0.25%. Deze negatieve rente moet een afschrikking zijn voor de Zwitserse frank.

De rol van de  Zwitserse Frank als veilige haven is niet meer te houden voor de Zwitserse nationale Bank. Het valt nog af te wachten hoe effectief dit afschrikmiddel is.

De Zwitserse Frank is gekoppeld aan de Euro. Een Zwitserse Frank is vastgeklonken aan 1.20 Euro. Door de zwakte van de Euro moet nu ook Zwitserland alles uit de kast halen om dit niveau vast te houden. De negatieve rente is een eerste stap.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 december 2014

Frankrijk dreigt blok aan het been te worden

Aan de vooravond van 2015 wordt de gang van zaken op de obligatiemarkten nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens veel analisten zijn de obligatiekoersen zwaar overgewaardeerd en wordt een correctie stilaan onvermijdelijk. De Amerikaanse obligatierente is bijvoorbeeld al van 1981 aan het dalen, de hausse op de obligatiemarkten duurt dus al meer dan 30 jaar.

Het belangrijkste nieuws voor de obligatiemarkten kwam in de laatste weken van 2014 volgens ABN Amro van de Federal Reserve Bank, die opnieuw een verlaging van de rente in het vooruitzicht stelde. Daarnaast maakte kredietbeoordelaar Fitch neerwaartse bijstellingen bekend van de kredietwaardigheid van Frankrijk en van het Europese steunfonds ESFS. Maar eerst even terug naar de Amerikaanse centrale bank.