Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16896 tot 16900
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Bundesbank haalt 120 ton goud terug

De Duitse Bundesbank heeft begin deze week laten weten dat het vorig jaar in totaal 120 ton aan goud terug heeft gehaald vanuit het buitenland. Het goud is opgehaald uit New York en Parijs en overgebracht naar Frankfurt, zo meldt de Duitse centrale bank.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

BHP investeert minder in schalievelden VS

De Australische mijnbouwgigant BHP Billiton vermindert het aantal boorplatformen die het inzet voor de zoektocht naar schaliegas en -olie in de Verenigde Staten met circa 40 procent. Het concern, de grootste buitenlandse investeerder in Amerikaanse schalievelden, maakte dat besluit woensdag bekend.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Noorse inkomsten uit olie drogen op

Een vat ruwe Noordzee-olie kost tegenwoordig minder dan vijftig dollar. Een half jaar geleden was dat nog meer dan dubbel zoveel. Wat doet dat met een oliestaat, zoals Noorwegen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

ECB is namens ons de sukkel in de markt.

We  begrijpen ons geld niet. Het is niet voor niets dat Henry Ford een eeuw geleden al zei dat als de bevolking het wel zou begrijpen we de dag erna een revolutie zouden hebben.

Dat geld geen constante waarde heeft begrijpen de meeste mensen nog wel. Inflatie en deflatie kennen we uit eigen ervaring allemaal. Prijsschommelingen horen erbij. Dat accepteren we. We zijn door de tijd heen zelfs gewend geraakt aan structurele inflatie en aan de beloofde correcties daar weer op. Het leek voor velen “the new normal” zelfs. We wisten niet beter. Met centrale banken en overheden die dat door het draaien aan wat knoppen, zoals ze dat zelf zo graag noemen, allemaal keurig onder controle leken te hebben.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 21 januari 2015

Zilverprijs staat inmiddels 20% hoger

Zilverprijs stijgt 20% in 2015 20 januari 2015 in Zilver

Zilverprijs is dit jaar bijna 20% gestegen. Uitgaande van de zilverprijs in Euro’s, wat voor de meeste beleggers in de Eurozone relevant is. De daling van de Euro versus de Dollar heeft zeker een rol gespeeld. De Euro werd in 13 handels dagen 4,5% minder waard ten opzichte van de Amerikaanse Dollar.  In 2014 daalde de zilverprijs 19,2% in Dollars en 8,25% in Euro’s. De daling in Euro’s is goed gemaakt en inmiddels is het rendement +9,7% (vanaf 31 december 2013). Het verlies van 2014 in Dollars is nog niet goed gemaakt en staat nog op iets minder dan 8%.