Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 1691 tot 1695
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

LBMA maakt goudvoorraden Londen openbaar

Met ingang van deze zomer gaat de LBMA de totale voorraden goud en zilver van alle opslaglocaties in Londen openbaar maken. Ook de voorraden platina en palladium in opslag zullen op een later moment worden vrijgegeven. De cijfers hebben uitsluitend betrekking op edelmetalen die fysiek in Londen opgeslagen liggen, dus niet op edelmetaal dat vanuit andere locaties aangeleverd kan worden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

Grafieken: Centrale bank gedreven economie

Centrale banken spelen sinds het uitbreken van de kredietcrisis een steeds grotere rol in onze economie. Onder het mom van prijsstabiliteit kopen ze nu ook op grote schaal staatsobligaties, bedrijfsobligaties en zelfs aandelen op, waarmee ze de koersen van allerlei financiële activa beïnvloeden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

Bevolking Venezuela vlucht het land uit

Er is geen oorlog voor nodig om een vluchtelingenstroom op gang te brengen, want ook een totale economische chaos kan reden zijn om een land te ontvluchten. Dat zien we bijvoorbeeld in Venezuela, waar de bevolking door hyperinflatie dreigt te verhongeren.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

Zwitserse centrale bank koopt aandelen met nieuw geld

De Zwitserse centrale bank probeert koste wat kost de waarde van haar munt laag te houden, door iedere maand voor miljarden aan Zwitserse franken bij te drukken. Vorig jaar ging dat om een bedrag van in totaal 67 miljard Zwitserse frank, zo blijkt uit het jaarverslag dat in maart gepubliceerd werd. Met dat geld koopt de centrale bank niet alleen vreemde valuta op, maar ook aandelen. Vooral aandelen van grote Amerikaanse bedrijven, zoals de volgende grafiek van Zero Hedge laat zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

€110.000 schulden afbetalen in 7 jaar doe je zo

Jessica Elberfeld is een nobele onbekende. Net als veel Amerikanen studeerde ze niet alleen af met een diploma, maar ook met een berg schulden. Toch slaagde ze er in om voor haar 30e een schuldenberg van omgerekend €110.000 volledig weg te werken. Dit is een perfect voorbeeld van consequent financieel beheer.