Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 16911 tot 16915
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

De euro maakt niet alleen de Zwitsers nerveus

Nu duiken er geruchten op dat er een ander land is die de koppeling met de euro ongedaan wil maken.

Dat meldt GMtechnicals. Investeerders, beleggers en zelfs overheden worden steeds nerveuzer bij de gedachte dat de economie binnen de eurozone zich nooit meer gaat kunnen herstellen.

Een van die overheden is de Deense. Volgens GMtechnicals heeft de Deense centrale bank daardoor de rente moeten verlagen om te beletten dat beleggers hun kapitaal zouden overbrengen naar Denemarken; een vlucht uit het economische blok zou de Deens munt ongecontroleerd doen toenemen in waarde waardoor het Scandinavische land heel wat euro’s zou moeten inkopen om de vaste koers te handhaven.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Zwitserland kan gratis geld lenen

Het besluit van de Zwitserse centrale bank om de franc los te laten heeft de Zwitserse overheid geen windeieren gelegd. Door de plotselinge waardestijging van de munt en de verdere daling van de depositorente kan de Zwitserse overheid nu ook voor 10 jaar gratis lenen. De 5-jaars lening heeft al sinds november een negatieve rente.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

De jarenlange trend van oplopende betalingsproblemen zet door

Vorig jaar heeft het BKR 31.195 nieuwe consumenten geregistreerd die een betalingsachterstand hebben op hun lening. In totaal lopen 771.000 consumenten achter met betalingen.

Volgens de algemeen directeur van BKR, Peter van den Bosch, is het probleem veel omvangrijker, omdat BKR enkel afgesloten kredieten en eventuele betalingsachterstanden vastlegt en niet achterstallige rekeningen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Column Kees de Kort | Chinese cijfers volkómen ongeloofwaardig

“Het is 20 januari en de Chinezen weten de precieze cijfers over de economie in 2014 al.” BNR’s macro-econoom Kees de Kort gelooft er niets van: “Een beetje land heeft al moeite om de cijfers over een maand beschikbaar te stellen. Dat kan dus al niet. En in de hele wereld worden dingen in de loop der tijd bijgesteld, maar in China doen ze dat niet.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 januari 2015

Eenheid binnen de eurozone is zoek

Volgens Bloomberg is ECB-voorzitter Mario Draghi aan tafel geschoven met de vertegenwoordigers van de eurolanden om een compromis te bereiken. Het nieuwsagentschap stelt daarmee dat daarmee het gebrek aan eenheid binnen de eurozone aan het licht is gekomen.

Het voorstel van Draghi is al welbekend: de Europese Centrale Bank zal de staatsschulden zelf niet aankopen. In de plaats daarvan zullen de regionale filialen, de nationale banken, de effecten op hun balansen opnemen.