Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 16911 tot 16915
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Bedrijfswereld Japan allesbehalve optimistisch

Eén zaak kan de Japanse premier Shinzo Abe niet aangewreven worden: een gebrek aan lef. Met zijn politiek van Abenomics speelde hij alles of niets, met de uiteindelijke bedoeling om de economie van zijn land uit een diep dal te trekken. Maar Abe was zo hongerig naar meer inflatie dat hij een beslissing nam die uiteindelijk verkeerd uitdraaide.

De impact van de verhoging van de BTW van 5 naar 8% die eerder dit jaar werd doorgevoerd, was volgens Marc Eeckhout, Investment Strategy PRB bij BNP Paribas, hoger dan verwacht. De Japanse consument houdt sindsdien de vinger op de knip. Premier Abe was er dan ook als de kippen bij om zijn beleid bij te sturen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Er is geen reden voor Rusland om optimistisch te zijn

Nu we het toch over Rusland hebben… De roebelcrisis lijkt er nog steeds niet te zijn bezworen. Op de laatste maandag van dit jaar blijkt dat de combinatie van sancties van het Westen en de tegenvallende olieprijzen de Russische economie zwaarder hebben getroffen dan eerst gedacht.

Al is de koers van ruwe olie enigszins voorlopig gestabiliseerd dat betekent niet dat de strijd van de Russische munt voorbij is. Integendeel, zo getuigt de hoofdeconoom van het filiaal van ING in Moskou Dmitry Polevoy voor Reuters:”Met de huidige olieprijzen verwachten we dat er geen ruimte is voor verbeteringen. Er is geen reden om optimistisch te zijn.”

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Mark Mobius: Groeiende Afrikaanse middenklasse biedt kansen

De Afrikaanse middenklasse groeit en zorgt daarmee voor een veranderend investeringslandschap in Afrika. In plaats van investeren in grondstoffen, proberen beleggers steeds meer te profiteren van de toenemende vraag vanuit de Afrikaanse consument.

Hoewel de schattingen en definities over de Afrikaanse middenklasse uiteenlopen, mag het volgens Mthuli Ncube (onderzoeker aan de Oxford University) duidelijk zijn dat het uitgavenpatroon van de gemiddelde Afrikaan verandert, gezien de hogere inkomens met bijbehorende hogere levensstandaard.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Prijs voor energieopslag in Duitsland met een kwart gedaald

AMSTERDAM – De prijzen voor een energieopslagsysteem in Duitsland zijn in minder dan een jaar met 25 procent gedaald.

Volgens schattingen van de organisatie zijn er nu 15.000 Duitse huishoudens die een fors deel van hun elektriciteitsconsumptie zelf opslaan.

Volgens BSW-Solar wordt de prijsdaling veroorzaakt door technologische vooruitgang en een groeide vraag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 december 2014

Grieks Drama slecht nieuws voor uw spaargeld

De rust is al enkele jaren terug in Europa, maar 2015 kan wel eens het jaar worden van de definitieve ondergang van het oude continent. En opnieuw kan Griekenland de aanleiding zijn. € 240 miljard hebben de Grieken al gekregen om uit de problemen te geraken, maar het lijkt tevergeefs.

Het Griekse parlement slaagde er opnieuw niet in om een nieuwe President te kiezen met als resultaat dat er nieuwe verkiezingen komen.

Dat de financiële markten al nerveus worden, is duidelijk. De Griekse aandelenbeurs daalde 8 % in de aanloop naar het nieuws en na het verdict daalde de aandelenbeurs verder tot een verlies van 11 %. Zelfs de aandelenbeurs van Italië en Spanje zakte meer dan 2 %.