Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16931 tot 16935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Wellicht de makkelijkste manier om miljonair te worden

Voor vele lijkt het een onmogelijke opgave: miljonair worden. Toch kan de weg naar een miljoen eenvoudiger zijn dan je zou denken. Het hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten en je hoeft helemaal niet met een briljant plan te komen om een miljonairsleven te kunnen bereiken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Grote speler in de markt ziet goed vooruitzicht voor goud

Een grote professionele speler binnen de goudmarkt heeft de laatste handelssessie een optie genomen van enorme proporties. De handelaar kocht 40.000 callopties van de in maart expirerende ETF GLD oftewel SPDR Gold Trust (NYSEARCA: GLD). Het is duidelijk dat de optie een gedurfde zet is aangezien het de visie uit dat de GLD tot $130,00 / $135,00 zou kunnen stijgen in een relatief kort tijdsbestek. Daar waar de GLD tegen een huidige koers van $118.00 noteert.

[...]

De goudprijs lijkt op korte termijn dus met een behoorlijk bullish scenario te maken te hebben. Toch moeten we volgens sommige deskundigen oppassen voor de middellange termijn. Jim Rogers en Stephen Jones zijn wat minder positief en geloven dat goud zijn bodem nog steeds niet heeft gevonden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Draghi wacht verdict van Europa bang af

De allereerste maand van 2015 is nog niet eens halverwege of de agenda van de Europese leiders zit al boordevol. Zo beslist de Europese Centrale Bank (ECB) binnen tien dagen of ze doorgaat met het plan om monetaire versoepeling uit te rollen – zo ja, op welke manier gaat ze dat doen?

Ja, het is waar dat het conventionele wapen van de centrale bank, het rentebeleid, niets heeft uitgehaald. Er moet dus iets gebeuren om de economie tot leven te wekken. Alleen stellen we ons de vraag of ECB-voorzitter er wel goed aan doet om de Amerikaanse versie van QE over te nemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Koperprijs naar laagste niveau in 5 jaar

De prijs van koper is maandag voor het eerst in vijf jaar tot onder de 6000 dollar (5075 euro) per ton gedaald. De koperprijs staat vooral onder druk door zorgen over een afzwakkende vraag vanuit China.

Koper wordt onder meer veel gebruikt in de bouw, industrie en voor muntgeld. Begin 2011 bereikte de koperprijs nog een record van circa 10.000 dollar per ton. Vanwege de relatief hoge prijs van koper wordt het metaal vaak gestolen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Verliezen de BRIC’s hun glans?

Het is moeilijk voor de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) om hun geweldige groeitempo’s van het eerste decennium van deze eeuw te handhaven. Dat stelt Jim O’Neill, de voormalige voorzitter van Goldman Sachs Asset Management tegenover Bloomberg. ‘Er deden zich veel mooie en veelbelovende dingen voor in de BRIC-landen. Enkele hiervan lijken nu voorgoed verdwenen.’

O’Neill, die als hoofdeconoom bij Goldman Sachs de afkorting BRIC’s bedacht, stelt met name dat het mogelijk is dat Brazilië en Rusland als leden van de BRIC de eerder verwachte groei niet zullen waarmaken. In 2001 noemde O’Neill Brazilië, Rusland, India en China nog ‘emerging market powerhouses’. Tegenwoordig is O’Neill meer geneigd om de groep landen ‘IC’ te noemen in plaats van BRIC.