Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 16936 tot 16940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Aandelen op duurste punt in 10 jaar

Het voelt misschien niet zo, maar aandelen zijn momenteel echter duurder dan ze geweest zijn sinds 2005. Toch geven de meeste beleggers aan dat ze zich weinig zorgen maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Bundesbank’s Weidmann: Griekenland moet hervormen

Nu de Links-radicale partij Syriza de verkiezingen in Griekenland heeft gewonnen, is het volgens Jens Weidmann, president van de Bundesbank, noodzakelijk dat Griekenland zich houdt aan de overeenkomsten die eerder zijn gesloten. Hij hoopt daarnaast dat de nieuwe overheid geen beloftes zal maken die het niet kan inlossen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Column Kees de Kort | Obligaties niet interessant, dus aandelen wel interessant?!

Als het ene négatief is, wil dat niet zeggen dat het andere pósitief is. Een wijsheid van BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Je kunt wel zeggen dat obligaties niet interessant zijn, omdat de rente heel laag is. Dat is waar, maar dat maakt niet dat aandelen dan wél interessant zijn.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

“Het medicijn dat Europa heeft gegeven, is giftig”

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz heeft gisteravond een idee gelanceerd dat ten minste ‘opmerkelijk’ kan worden genoemd. “Het was een experiment dat was bedoeld om [de Europese lidstaten] dichter tot elkaar te brengen”, meent de econoom,”maar niets heeft Europa meer verdeeld dan de euro.”

Mocht de eurozone uiteenspatten dan is het beter om het partnerschap tussen de eurolidstaten beter te bekijken en Duitsland uit de eurozone te schoppen, meent Stiglitz. Er is een andere benadering nodig om de crisis in de eurozone te bestrijden:”Het beleid dat Europa heeft opgedrongen aan Griekenland heeft niet gewerkt. Dat zal ook voor Spanje en Italië waar blijken te zijn. (…) Het medicijn dat Europa heeft gegeven, is giftig.”

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Drie miljoen werkende Duitsers leven in armoede

Een baan betekent in Duitsland niet altijd voldoende middelen om in het eigen levensonderhoud te voorzien. De krant Saarbrücker Zeitung meldt dat inmiddels meer dan drie miljoen Duitsers met hun salaris niet kunnen rondkomen om zich te voeden en te verwarmen.