Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 16936 tot 16940
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Is onzekerheid dodelijk voor een monetaire unie?

Een Griekse exit uit de eurozone zou een put achterlaten van ongeveer 240 miljard euro. Dat heeft Richard Lein, Europees correspondent van het persbureau Agence France Presse (AFP), berekend. Dat bedrag oogt indrukwekkend, maar moet volgens Lein wel in zijn juiste perspectief worden gezien. Hij voegt er echter aan toe dat er andere problemen dreigen door een eventueel vertrek van de Griekenland uit de eurozone.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Market Update (12 januari 2015)

Grieken stoppen met belasting betalen, euro zakt nog verder weg tegenover de dollar, Saudi's verwachten nooit meer olieprijs van $100 per vat, Gorbatsjov vreest voor oorlog in Europa en goudprijs blijft stijgen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Daling euro blijkt redding voor beleggers in Goud

Afgelopen jaar heeft goud het beter gedaan dan alle berichten ons doen laten geloven. De prijs van goud daalde 1,5% en is iets onder de $1200 per troy ounce gesloten. De FED bouwde in 2014 QE af en sprak over een mogelijk renteverhoging in 2015.

De dalende trend in goud lijkt na ruim 3 jaar ten einde. De daling van de Euro ten opzichte van de Amerikaanse Dollar was in 2014 behoorlijk. In euro’s boekte Goud een rendement van 12,1% in 2014.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

‘Tijd om in te zetten op herstel olieprijzen’

Na scherpe dalingen waarin de prijzen van olie in minder dan een jaar halveerden, is het nu tijd voor beleggers om zich te positioneren voor een herstel van de olieprijzen. Dat zegt Wayne Gordon van UBS Wealth Management.

‘Als ik realistisch ben, dan lijkt het me redelijk om te zeggen dat het ergste achter de rug is voor olie’, stelt Gordon. Op korte termijn kan het overigens zo voorkomen dat de olieprijzen richtingt de 40 dollar per vat gaan. Wat de executive director vooral opvalt is dat de beurzen in 2015 anders lijken te reageren op de lagere olieprijzen. In 2014 werd volgens hem nog positief gereageerd om in 2015 opeens te zien dat aandelenmarkten hier negatief op reageren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Olieprijzen op laagst peil in bijna zes jaar

De olieprijzen daalden maandag tot de laagste niveaus sinds het voorjaar van 2009.

De daling volgde op een verlaging van de prijsprognose door Goldman Sachs en een oproep van Venezuela aan OPEC om met maatregelen te komen om de prijzen te laten stijgen.

Goldman Sachs verwacht dat de prijs van een vat Amerikaanse olie binnen drie maanden op 41 dollar staat en die van Brentolie in dezelfde termijn op 42 dollar.