Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 16946 tot 16950
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Amerikaanse economie blaakt van gezondheid

Alle indicatoren wijzen erop dat de Amerikaanse economie op zijn sterkste punt staat in tien jaar. Het voorzichtige herstel dat vijf jaar geleden werd ingezet, lijkt aan kracht te winnen nu consumenten en bedrijven meer beginnen uitgeven. De werkloosheid is dalende en het vertrouwen van de consumenten in de economie is, mede dankzij de lage benzineprijzen, bijzonder hoog.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Nationale Bank Oekraïne kocht voor 300.000 dollar loden staven in plaats van goud

In Oekraïne zouden oplichters er volgens de lokale politiediensten in geslaagd zijn loden staven als goud aan de nationale bank te verkopen. De bank betaalde 300.000 dollar voor de waardeloze voorraden. Eerder waren er al geruchten dat de Oekraïense centrale bank goudstaven ter waarde van 12,6 miljard dollar zou zijn kwijtgeraakt.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Een vleugje communisme is de oplossing voor de roebelcrisis

De kerstperiode van 2014 ligt maar net achter ons of de Russische president Vladimir Poetin heeft nog maar eens voor beroering gezorgd.

Volgens CNN hebben ambtenaren namelijk het bericht gekregen dat hun kerstverlof is ingetrokken. Het nieuws hebben ze bovendien gisteren, op 25 december, gekregen.

“De overheid en haar onderliggende structuren kunnen een dergelijke lange feestperiode niet veroorloven, toch niet dit jaar”, heeft Poetin in een televisie-uitzending gezegd, “De moeilijkheden die ons wachten zijn niet alleen de gevolgen van externe factoren, sancties of marktbeperkingen”, gaat de president verder,”maar ook het resultaat van onze tekortkomingen die zich over de jaren heen hebben opgestapeld.”

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Deflatie is niet het cruciale probleem voor de Europese economie

De Europese economie vreest vooral voor een dreigende deflatie, maar de werkelijke problemen liggen elders. Dat zegt Leonid Bershidsky, Europees correspondent van het persbureau Bloomberg. Stimulerende maatregelen van de Europese Centrale Bank zullen volgens Bershidsky dan ook geen resultaten opleveren, maar wel zegt hij dat sociale zekerheid en beperkingen op de arbeidsmarkt moeten worden aangepakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 december 2014

Nog 12,9 miljard Duitse mark niet ingewisseld

 Dertien jaar na de invoering van de euro hebben Duitsers nog altijd 12,9 miljard D-mark aan oude biljetten en munten in bezit, of omgerekend circa 6,6 miljard euro. 

Dat maakte de Duitse centrale bank bekend. Volgens de Bundesbank gaat het om 169 miljoen bankbiljetten ter waarde van 6,1 miljard D-mark en 24 miljard muntstukken.

[...]