Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 16946 tot 16950
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Oekraïne breekt afspraak lening

Oekraïne heeft zich niet gehouden aan de afspraken die het met Rusland maakte voor een lening van 3 miljard dollar (2,5 miljard euro).

Rusland kan daarom een vroege betaling eisen van het land. Dat zei de Russische minister Anton Siljanov van Financiën zaterdag tegen onder meer persbureau Interfax.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 januari 2015

Spaar- en hypotheekrentes op laagste niveau in tien jaar

Spaar- en hypotheekrentes in Nederland staan op enorm lage niveaus. In ruim tien jaar is er niet tegen zulke lage rentes geld weggezet en geleend.

In de eerste week van 2009 konden spaarders gemiddeld nog een rente krijgen van 3,6 procent, maar sindsdien is het renteniveau gestaag gedaald ondanks een kleine opleving aan het begin van 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 11 januari 2015

Lage olieprijzen? Niks schokkend!

De OPEC-landen blijven dagelijks een massale hoeveelheid aan olie oppompen. Hierdoor daalt de olieprijs al geruime tijd. In het vorige decennium viel vaak te horen “dat we moeten leren leven met hoge olieprijzen” en “dat de prijs nooit meer zal zakken”.

Laten we eens in de geschiedenisboeken duiken. Dan zien we dat lage(re) olieprijzen en dito scherpe dalingen helemaal niet zo uitzonderlijk zijn als het lijkt. In de vorige decennia nam de olieprijs regelmatig een felle duik.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 11 januari 2015

ECB koopt mogelijk staatsobligaties

Bloomberg baseert zijn bericht op informatie van een niet met name genoemde ECB-bestuurder die de vergadering heeft bijgewoond. Vrijwel alle ECB-volgers gaan er van uit dat het bestuur van het Frankfurter instituut op 22 januari de knoop doorhakt. Vrijwel niemand twijfelt er meer aan dat ECB-president Draghi die donderdag zal bekendmaken dat de ECB op grote schaal staatsobligaties gaat opkopen. De vraag is alleen nog in welk tempo en van welke eurolanden.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 11 januari 2015

Schuilen voor het media-bombardement

Er zijn elke dag wel dramatische gebeurtenissen. Een opstand van een onderdrukt volk tegen een corrupte dictator, het neerstorten van een vliegtuig, een moordaanslag op journalisten, een schoolbus verongelukt, een nieuwe ziekte breekt uit. Niet al die gebeurtenissen krijgen evenveel media-aandacht. De olieramp in de Golf van Mexico kreeg veel meer aandacht dan de olievervuiling in de Niger-delta in Nigeria. En de moord op de redactie van Charlie Hebdo krijgt veel meer aandacht dan de moord op andere journalisten.

Een klein groepje mensen, journalisten, hoofdredacteurs, opiniemakers, bepaalt welke onderwerpen meer aandacht krijgen, en welke onderwerpen genegeerd worden.