EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
28
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16956 tot 16960
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Chinese boer vindt goudklomp van bijna 8 kilo

Een Chinese boer heeft in het uiterste westen van China een klomp goud van bijna acht kilo gevonden. De boer verklaarde tegenover Xinhua dat het stuk goud vrijwel aan het aardoppervlak lag. Het object is 23 centimeter lang, 18 centimeter lang en was op het dikste punt 8 centimeter dik. Uit analyse bleek dat het object 7,85 kilogram woog, waarvan naar schatting 80% zuiver goud is.

De smeltwaarde van de goudklomp is naar schatting 1,6 miljoen Chinese yuan, omgerekend naar euro is dat een bedrag van €220.750. Volgens een plaatselijke goudhandelaar kan de klomp goud echter veel meer opleveren, want het gebeurt zeer zelden dat er zulke grote stukken goud gevonden worden. Volgens hem kan de goudklomp van bijna acht kilo een veelvoud opleveren van de intrinsieke goudwaarde.

Lees verder op HollandGold.nl
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Apple geeft obligaties uit in Zwitserse frank

Apple overweegt in Zwitserse frank gedenomineerde obligaties uit te geven. Het bedrijf zou zo kunnen profiteren van de lage rentes.

Apple overweegt in Zwitserse frank gedenomineerde obligaties uit te geven. Het bedrijf zou zo kunnen profiteren van de lage rentes.

Dat meldt Bloomberg maandag op basis van ingewijden. Het bericht is nog niet door Apple bevestigd. Het bedrijf zou Credit Suisse Group en Goldman Sachs in de arm hebben genomen om de obligatie uit te geven.

Met de obligatie in Zwitserse franken kan Apple van die lage rente profiteren. Zwitserse obligaties zijn populair sinds de frank is losgekoppeld van de euro. De rentes zijn daarbij flink gedaald en zijn bij een looptijd van tien jaar nu zelfs negatief met een waarde van -0,081 procent.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Britse premier Cameron organiseert topoverleg over 'Grexit'

De Britse eerste minister David Cameron heeft vanochtend samengezeten met de top van het ministerie van Financiën om te bekijken wat de gevolgen kunnen zijn van een exit van Griekenland uit de eurozone. Sinds het aantreden van de regering-Tsipras en het aangekondigde einde van de zware saneringen in Griekenland, vindt Cameron de tijd gekomen om zijn "noodplanning" te actualiseren.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Geef toe, overheidsschulden worden NOOIT terugbetaald

De Griekse schuldenberg staat in het middelpunt van de belangstelling. Zal Griekenland er in slagen zijn schulden terug te betalen of niet. Maar als we naar de financiële geschiedenis kijken, weten we het antwoord al: Nee, want overheden betalen nooit hun schulden terug.

Toen Griekenland enkele jaren geleden 2 reddingsboeien kreeg toegeworpen, was dit nog onder het motto om het land te helpen. Maar de Europese beleidsmakers wisten wel beter, dit was enkel om tijd te kopen. Na de herstructurering van de schulden had Griekenland nog steeds een schuldengraad van 175 % van het bbp – onhoudbaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Nederlands eerste bitcoinplatform is een feit!

CleverCoin. Zo heet Nederlands allereerste bitcoinbeurs. En, het platform is meteen een gedroomde partner wanneer je een betrouwbare plaats zoekt om in de virtuele munt te kunnen handelen.

Want, niet alleen krijgt het de zegen van Adam Draper van Boost VC maar wordt CleverCoin nog eens gesteund door Silicon Valley. Daar zien heel wat investeerders het potentieel van de handelsbeurs.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs