Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 16966 tot 16970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Niet alleen de olieprijs daalt fors

Niet alleen de olieprijs is hard gedaald. Van nikkel tot sojabonen en van katoen tot suiker: de wereldwijde grondstofprijzen zijn flink afgenomen sinds de wereldeconomie wat momentum heeft verloren. De lagere vraag verklaart voor een deel waarom alles van olie tot katoen goedkoper is geworden.

Natuurlijk zijn sommige grommige grondstoffen wel in prijs gestegen. Een sterkere lokale vraag heeft de prijzen in sommige delen van de wereld opgedreven en ook de transportkosten zijn van grote invloed op de lokale prijzen. In de Verenigde Staten zorgde vorig jaar in Californië een grote periode van droogte ervoor dat de prijzen van veel voedsel piekten.

Er zijn ook andere grondstoffen die in prijs zijn gestegen. Zij profiteren van de wereldwijde vraag die groter wordt dankzij een steeds grotere middenklasse.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Zelfs centrale banken willen de euro niet meer

Zo’n acht maanden geleden is de euro aan een spectaculaire afdaling begonnen. Tegenover de dollar is de munt bijna 15% van haar waarde verloren. En hoewel we in het verleden nog volatiliteit in de eenheidsmunt hebben gezien is er dit keer iets fundamenteel anders: centrale banken bouwen hun euroreserves sterk af.

De meest recente cijfers van het IMF tonen aan dat de hoeveelheid euro’s in reserve bij centrale banken daalde met 8,1% in het derde kwartaal. Centrale banken profiteren dus niet van de lage prijzen om euro’s bij te kopen. In tegendeel: in plaats van hun euro’s bij te houden verkopen ze hun bestaande reserves en dragen zo bij aan een verdere daling van de munt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Bank of England weigert intrest op te trekken. Ondanks de groei.

De basisrente van de Bank of England blijft, ook bij de start van het nieuwe jaar, gehandhaafd op 0,5 procent. Voor de zeventigste maand op rij al wordt vastgehouden aan een bodempercentage.

Dat de Europese Centrale Bank er (nog) niets voor voelt om de rente op te trekken, is op het eerste gezicht logisch. Zolang de economie niet aantrekt zullen de monetaristen bij de ECB geen zin hebben om de intrestvoeten bij te stellen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Draghi zegt het nog eens: alle opties zijn open

Mario Draghi van de Europese Centrale Bank heeft andermaal aangegeven alle opties open te houden bij het optuigen van eventuele nieuwe steunmaatregelen.

Het opkopen van staatsobligaties behoort tot de mogelijkheden, schreef de Italiaan eerder deze week in een brief aan Europarlementariër Luke Flanagan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Draag er zorg voor om afstand te nemen wanneer deze zeepbel barst!

Wanneer het op monetaire versoepeling aankomt, kunnen we gerust stellen dat Japan de absolute kampioen is.

Volgens ZeroHedge heeft het land in de dertigjarige deflatoire periode al negen keer QE toegepast. Zonder enig teken van succes, trouwens:”De financiële bubbels in Japan zijn in 1989-1990 gebarsten. In die tijd heeft Japan weinig tot geen groei gekend.”

De rente staat sinds dat moment op nul en Japan heeft al zoveel gebruik gemaakt van de geldpers:”(…) dat de geldhoeveelheid nu gelijk staat aan 50% van het BBP.”