Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 16966 tot 16970
Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Retail, autodealers en winkelketens in vrije val in 2014

 Hoewel het aantal faillissementen is afgenomen in 2014, verkeert nog altijd een aantal sectoren in zwaar weer. "Met name de retail, autodealers en grote winkelketens zijn in een vrije val terechtgekomen", zo zegt topcurator Louis Deterink tegen NU.nl in een terugblik op het jaar.

[...]

Volgens Deterink heeft de sector het "buitengewoon moeilijk" door de opkomst van webwinkels en doordat ketens veel filialen moeten huren en daarvoor ondanks de daling van de waarde van onroerend goed nog altijd de hoofdprijs moeten betalen. Daarnaast heeft de detailhandel nog steeds last van de zuinige consument.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Slechts een kwart van opgeraapte Hongkong dollars is teruggebracht

 Slechts een kwart van het geld dat woensdag over een weg in Hongkong verspreid lag en werd opgeraapt door passanten, is teruggekomen.

Bovendien blijkt het om een veel groter bedrag te gaan dan eerder werd gedacht. Er vloog 35 miljoen Hongkong dollar (3,69 miljoen euro) over de Gloucester Road. Eerder was daar al 2,11 miljoen euro van teruggevonden door de politie.

[...]

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Willem Middelkoop: Trichet Sees Opportunity for Global Monetary Reset (Bloomberg)

The day before Christmas seems to be a very special day. In 2013 the IMF decided to publish a Rogoff/Reinhart study on sovereign debt (restructurings) on Christmas Eve, possibly in an effort to avoid too much press attention. This year former European Central Bank President Jean-Claude Trichet choose the 24th of December to give his first interview in which he openly spoke about a possible global currency reset. In traditional central banker speak he calls it a ‘window of opportunity’ for a ‘G7 Currency Accord-deal’ towards a ‘stabilization relation between large convertible currencies.’ In our language an opportunity for a global monetary reset.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Inflatie Rusland komt in december boven 10 procent uit

De inflatie in Rusland is in december voor het eerst sinds 2008 tot boven de 10 procent gestegen, vooral als gevolg van de sterke waardedaling van de Russische roebel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

ECB staat voor verschrikkelijk dilemma

De Europese Centrale Bank staat voor een verschrikkelijk dilemma, waarbij willen of niet knopen zullen doorgehakt moeten worden. Het doorhakken van die knopen kan van doorslaggevend belang zijn voor de evolutie van de financiële markten in 2015. Want hoe we het ook draaien of keren, voor de ECB zal in het nieuwe jaar een belangrijke rol weggelegd zijn.

Met de zogenaamde bazooka stond diezelfde ECB goedkope leningen aan de banken toe, zodat die banken het geld opnieuw in de economie konden injecteren. Dat had echter weinig zichtbare invloed op het economische herstel. Dat geeft de ECB volgens Etienne de Callataÿ, hoofdeconoom Bank Degroof, een belangrijke reden om voorzichtig te zijn voor zij haar ultieme wapen van rechtstreekse financiering van de landen gebruikt.