EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 16971 tot 16975
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Rusland en Egypte schuiven dollar opzij

Rusland en Egypte stappen mogelijk over op hun eigen valuta in het onderlinge handelsverkeer, zo verklaarde de Russische president Poetin na afloop van een staatsbezoek in Caïro. De handel tussen beide landen is vorig jaar sterk toegenomen door de Russische boycot van voedsel uit Europa. Egypte kon daardoor meer voedsel leveren aan Rusland.

Lees verder op Doijerkalff.nl
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Schuldenvrij denken

Heeft Varoufakis gelijk? Wat als Griekenland geen schulden had gehad? Wat was dan het verstandigste beleid geweest?

Met de verpletterende verkiezingsoverwinning van de Griekse protestpartij Syriza, kwam een vooraanstaande dissidente econoom, de Atheense hoogleraar Yanis Varoufakis (1954), als Griekse minister van financiën in het centrum van de Eurocrisis te staan. Hij zegt, samengevat, dat we ons niet op schulden moeten focussen, maar datgene moeten doen wat in het belang van de Europese bevolking is. Heeft hij gelijk?

Lees verder op visionair.nl
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Column Kees de Kort | Duitsers bewijzen dat het wel kan

Het overschot op de Duitse handelsbalans valt fors hoger uit. Er is zelfs sprake van een recordoverschot, weet BNR’s macro-econoom Kees de Kort. "Het kan dus wel."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

Correctie op komst voor de dollar

Recent gepubliceerde data in de Verenigde Staten zijn niet heel sterk en dat terwijl er vanuit Europa toch enkele positieve geluiden komen. Dit kan ervoor zorgen dat beleggers besluiten wat winst te nemen op hun longposities in de dollar. Vanwege de recente stijging kan dit dan ook een verkoopgolf voor de dollar betekenen. Dat zeggen de analisten van Morgan Stanley, die om die reden besluiten winst te nemen op hun longposities in de dollar.

De analisten van Morgan Stanley laten in een researchrapport echter weten dat ze verwachten dat een correctie voor de dollar van korte duur is. Ze gaan dan ook uit van een nieuwe opleving en zelfs een hervatting van de bullcycle.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 februari 2015

'Waarom zou Obama Amerikaanse troepen naar een Europa zenden, dat flagrant onwillig lijkt om zichzelf te verdedigen?

'De voorbije dagen hebben enkel deprimerende ontwikkelingen gebracht voor mensen die begaan zijn met de vrijheid in Europa. Angela Merkel en François Hollande trokken naar Moskou om daar ‘een vredesplan’ voor Oekraïne voor te stellen dat hen was aangereikt door... Vladimir Poetin,' schrijft John R. Schindler, een voormalig professor nationale veiligheid aan het U.S. Naval War College, op zijn blog.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs