Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 16971 tot 16975
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 10 januari 2015

Na terreuraanslagen Frankrijk: Europese no-fly lijst en hogere veiligheidskosten?

De drie dagen van terreur in Frankrijk hebben prangende vragen over de aanpak van islamitisch extremisme weer prominent op de agenda gezet. Wat kunnen regeringen doen bij het in de gaten houden van ‘risicogevallen’? En moet Europa net als de VS met een no fly-list gaan werken?

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 10 januari 2015

Tweedeling automarkt: rijken zorgen voor recordverkopen luxe auto’s

In Nederland beleven we één van de slechtste jaren in de autoverkopen sinds 1969, maar wereldwijd vestigen premiummerken juist verkooprecords.

En niet alleen Audi, BMW, Mercedes en Porsche meldden records, maar ook in de allerhoogste segmenten is het hosanna. Bentley en Rolls-Royce laten weten nog nimmer zoveel auto’s te hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 10 januari 2015

Het gevecht om de olieprijs is begonnen

Saudi Aramco, het staatsoliebedrijf van Saudi Arabië, verhoogt de olieprijzen voor Aziatische klanten maar verlaagt ze juist voor Europa. Dit maakt de strategie van het oliekoninkrijk achter de lage olieprijs echter nog onduidelijker dan het zo mogelijk al was.

Saudi Arabië is OPEC’s meest productieve lid. In november zorgde het land er nog voor dat het oliekartel zijn productieniveau ongewijzigd liet op 30 miljoen vaten per dag. Met een lagere olieprijs wil het marktaandeel terugwinnen van niet-leden van de OPEC die inefficiënte of dure methodes hebben om olie te produceren. Voorbeelden hiervan zijn de Verenigde Staten, Canada en Rusland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Fitch handhaaft AAA-status Nederland

De Nederlandse economie toont dit jaar een langzaam herstel na de krimp van de afgelopen twee jaar. Dat stelde kredietbeoordelaar Fitch vrijdag in een rapport waarin de AAA-rating van Nederland werd bevestigd.

Fitch verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 1,2 procent groeit. Daarmee is het ratingbureau iets minder optimistisch dan voorheen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

‘Russische economie gaat hard achteruit’

De Russische economie gaat dit jaar veel sterker achteruit dan eerder werd gedacht. Dat voorspelde kredietbeoordelaar Fitch vrijdag, in een rapport waarin de kredietwaardigheid van Rusland werd verlaagd.

Rusland wordt hard geraakt door de westerse sancties, de enorme daling van de olieprijs en de verzwakking van de roebel. Fitch verwacht nu dat de Russische economie dit jaar met 4 procent krimpt. Eerder rekende het ratingbureau nog op een achteruitgang met 1,5 procent. Het is volgens Fitch goed mogelijk dat de economie tot 2017 blijft krimpen.