Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16981 tot 16985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Kan Draghi Europa nog beschermen tegen deflatie?

Europa staat op het punt om in een deflatiespiraal terecht te komen waaruit ontsnappen erg lastig wordt. Als goederen en diensten na verloop van tijd goedkoper worden, kan dit een verlammend effect hebben op de economie, daarvoor hoeven we slechts te kijken naar de ervaring van Japan in de afgelopen 20 jaar. Dat zegt de hoofdeconoom van Aberdeen Asset management. In een analyse legt zij uit of Mario Draghi Europa nog kan behoeden voor de deflatiespiraal.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Weg rijkdom: hoe Texaanse ‘boomtown’ instort door lage olieprijs

De schalie-olierevolutie zorgde voor oliekoorts in het Texaanse stadje Sweetwater. Maar nu de olieprijzen kelderen, trekken steeds meer investeerders zich terug.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

‘ECB bespreekt QE-programma van €500 miljard’

De Europese Centrale Bank heeft een kwantitatief verruimingsprogramma besproken ter waarde van 500 miljard euro. Dat meldt CNBC vandaag op basis van een bron bij de centrale bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

'Rusland en Brazilië dreigen uit BRIC's weg te vallen'

Brazilië en Rusland dreigen weg te vallen uit de groep van grootste opkomende economieën als ze hun stagnerende economieën niet meer op de rails weten te krijgen.

O’Neill bedacht de afkorting in 2001 als hoofdeconoom bij Goldman Sachs voor Brazilië, Rusland, India en China, die toen forse economische groei doormaakten. Hij verklaart nu dat het verleidelijk is om alleen van een ‘IC’ te spreken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Lage olieprijs zet rem op investeringen oliebedrijven in VS

Olie- en gasbedrijven in Noord-Amerika verlagen hun uitgaven aan exploratie en productie dit jaar mogelijk met 30 procent of meer als de olieprijzen op het huidige lage niveau blijven. Dat liet de Britse bank Barclays weten op basis van een onderzoek onder een groot aantal olie- en gasondernemingen.