Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16986 tot 16990
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Banengroei VS zeer sterk: december en november top

De Amerikaanse arbeidsmarkt lijkt zich sterk te ontwikkelen, met robuuste banengroei en een dalende werkloosheid.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers over de banengroei in december.

Het Amerikaanse bureau voor arbeidsstatistieken maakte bekend dat er in december 252 duizend banen zijn bijgekomen, terwijl economen gemiddelden rekenden op 240 duizend extra banen.

Het echte goede nieuws zat ‘m in de de aangepaste cijfers voor oktober en november. Daarbij bleek dat eerdere schattingen opwaarts zijn bijgesteld. Zo kwamen er afgelopen jaar in november 353 duizend banen bij, 32 duizend meer vergeleken met een eerdere schatting. En in oktober lag de banengroei op 261 duizend, 18 duizend meer dan eerder geschat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Oliebestedingen Noord-Amerika fors omlaag

Olie- en gasbedrijven in Noord-Amerika verlagen hun uitgaven aan exploratie en productie dit jaar mogelijk met 30 procent of meer als de olieprijzen op het huidige lage niveau blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

De VS staan nog heel wat hardere tijden te wachten

Het is lang geleden dat we iets van hem hebben gehoord maar hij is er weer. Dan hebben we het over Donald Trump. Volgens de vastgoedmagnaat staan de Verenigde Staten (VS) op het punt om Spanje of Griekenland op te volgen. De VS zouden ook niet langer als ‘een rijk land’ kunnen worden beschouwd omdat de Amerikanen tot 16 biljoen USD aan schuld hebben opgebouwd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Traders houden een spaarpotje van 15 miljoen vaten aan olie opzij

De lage prijzen van ruwe olie en gas hebben enkele traders tot enkele creatieve oplossingen geleid.

Zo heeft Reuters gemeld dat de huurprijzen van olietankers zo sterk zijn gedaald dat de schepen worden gebruikt om olie in op te slaan.

Dat is niets nieuws onder de zon. Dat is een praktijk die al langer bestaat. Met zogenaamde floating storage units (FPSO) worden al sinds de jaren ’70 gebruikt door oliemaatschappijen om tijdelijk de olieproductie op te slaan op afgelegen plaatsen waar ze dan hun voorraad in kleinere olietankers dumpen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Groei op Chinese automarkt met 10 procent wordt negatief de MSM ingebracht

De autoverkopen in China zijn het afgelopen jaar minder hard gestegen dan een jaar eerder. Dat maakte de Chinese autobrancheorganisatie vrijdag bekend. De groei werd vooral gedrukt als gevolg van een tragere groei van de economie in combinatie met strengere regelgeving in steden.