Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 16991 tot 16995
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

‘Over 20 jaar bestaat de helft van de huidige banen niet meer’

Mensen met een baan voor het leven, die verdwijnen. Brand: “Medewerkers pamperen zodat je ze na vijftig jaar een gouden horloges kunt geven, dat zal veel minder voorkomen. Wat wij nu uitvinden, bestaat over twee jaar al niet meer. Misschien hebben we dan weer heel andere mensen nodig.”

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Column Kees de Kort | Geen cent te makken, maar altijd veel vertrouwen

In Duitsland zijn de afgelopen dagen toch wat te veel minnetjes gekomen om echt met vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

Chinezen kopen goud in aanloop naar Chinees nieuwjaar

In China steeg de premie op goud de afgelopen week, omdat juweliers, goudhandelaren en banken hun voorraden aanvullen in de aanloop naar het Chinese Nieuwjaar. Op de Shanghai Gold Exchange, het belangrijkste handelsplatform voor fysiek goud, steeg de premie in een week tijd van $4 naar $7 per troy ounce. Volgens Reuters is de toegenomen vraag naar goud in China een van de redenen geweest waarom de goudprijs boven de $1.200 per troy ounce gebleven is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

'ECB overweegt 500 miljard te investeren in economie'

De Europese Centrale Bank (ECB) overweegt een investeringsprogramma op te zetten van 500 miljard euro om de inflatie en economische groei te stimuleren. 

Dit meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een anonieme bron die bij een vergadering van het ECB-bestuur is geweest. 

Met het enorme bedrag zou de ECB van plan zijn financiële producten zoals staatsobligaties op te kopen van investeerders en banken. Die moeten daardoor meer geld overhouden om te investeren in andere producten of uit te lenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 januari 2015

ISIS richt eigen bank op

De terreurgroep Islamitische Staat (Isis), die grote delen van Irak en Syrië bezet houdt, heeft in de stad Mosoel een eigen bank opgericht. Volgens Al Jazeera hoopt de terreurgroep op die manier meer legitimiteit te verwerven en erkenning te krijgen als staat.