Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17001 tot 17005
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

China en Rusland verkopen dollarreserves

China en Rusland hebben in oktober opnieuw Amerikaanse staatsobligaties verkocht, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die onlangs door de Federal Reserve bekend werden gemaakt. De totale hoeveelheid in handen van China zakte met $13,6 miljard, terwijl Rusland haar blootstelling aan de VS met $8,8 miljard afbouwde.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Zo makkelijk geeft Facebook toe aan de eisen van het Kremlin

Facebook heeft een pagina geblokkeerd waarin de Russische oppositie opriep om op 15 januari te gaan betogen in de buurt van het Kremlin en zo steun te betuigen aan oppositieleider Alexei Navalny, die 10 jaar cel riskeert. Verwacht wordt dat die dag een rechter uitspraak zal doen in de rechtzaak tegen Navalny, die gewoontegetrouw wanneer het tegenstanders van Poetin betreft, van corruptie en verduistering van overheidsfondsen wordt verdacht. Hij zou 16 miljoen roebel (400.000 euro) hebben gestolen van een houtmaatschappij die eigendom is van de staat. De bewijslast is - ook naar goede gewoonte - flinterdun.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Bloomberg: goedkope olie betekent ook goedkoop goud

De lage koers waartegen olie noteert, heeft ook gevolgen voor de goudprijs. Of, om de essentie nog preciezer te formuleren: goedkope olie betekent ook goedkoop goud. Zo luidt althans de conclusie van Bloomberg.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Achtergrond: De zwerftocht van het Belgische goud

België stuurde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog een deel van haar goudreserve naar Londen, maar ook werd een deel van het goud naar het zuiden van Frankrijk gebracht. Daar begon een deel van het Belgische goud aan een lange zwerftocht.

Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Prijs niet relevant voor OPEC-productie

Zelfs bij een daling van de olieprijzen naar 20 dollar per vat zal de OPEC haar productie niet verlagen. Dat heeft de Saudische olieminister Ali Al-Naimi gezegd in een interview, waaruit de Britse zakenkrant Financial Times dinsdag citeerde. Saudi-Arabië is de grootste machtsfactor binnen het oliekartel.

[...]