Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 17011 tot 17015
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Market Update (8 januari 2015)

Merkel wil dat Griekenland in Eurozone blijft, de Zwitserse centrale bank moet opnieuw interveniëren door de zwakke euro, Duitsland trekt $590 miljoen uit voor herstelwerkzaamheden in Oekraïne en Rusland is top bestemming voor Chinese toeristen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Goedkope olie volgens Wereldbank gunstig voor armere landen

De enorme daling van de olieprijs kan ontwikkelingslanden helpen hun buffers te versterken.

Op die manier kunnen zij zich beter wapenen tegen economisch mindere tijden, zo stelt de Wereldbank in een woensdag gepresenteerd rapport.

Opkomende economieën dienen volgens de ontwikkelingsbank hun reserves te vergroten, om een nieuwe achteruitgang van de internationale economie te kunnen doorstaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 januari 2015

Op weg naar diesel onder 1 euro per liter

Er komt maar geen einde aan de vrije val van de olieprijs en dat voelen we in onze portemonnee. Zo duikt de prijs van diesel volgende week waarschijnlijk voor het eerst in vier jaar onder een euro per liter. De overheid dreigt dan weer honderden miljoenen euro's aan btw mis te ­lopen. En het einde van de prijzenoorlog is nog niet in zicht, zeggen experts.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Pro-Russische hackers leggen Duitse overheidssites plat

De websites van de Duitse Bondsdag en bondskanselier Angela Merkel hebben woensdag uren platgelegen door een hack van pro-Russische Oekraïners.

Die vielen de sites aan daags voor een ontmoeting van de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek met president Joachim Gauck en Merkel.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Fed-notulen: waarschijnlijk geen renteverhoging, voorlopig

Een verhoging van de rentetarieven in de Verenigde Staten is voorlopig onwaarschijnlijk.

Dat bleek woensdag uit de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de VS. Volgens de Fed zal een eventuele verhoging zeker niet voor april plaatsvinden.