Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17011 tot 17015
Bron: galeboetticher.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Vrees voor hyperinflatie in Wit-Rusland

De Wit-Russische overheid heeft webwinkels en nieuwswebsites geblokkeerd, prijsverhogingen verboden en een belasting van 30% ingesteld op de aankoop van buitenlands geld. Dit alles om de val van de Wit-Russische roebel te stoppen.

Sinds het begin van dit jaar heeft de roebel de helft van haar waarde verloren. Dat is het resultaat van de val van de Russische roebel, die door westerse sancties en de ingestorte olieprijs ook is gehalveerd in waarde. De Wit-Russische economie is erg afhankelijk van Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Column Kees de Kort | Hyperventilatie in olieland

Ali Al Naimi, onthoud die naam: hij is de grote baas in de Saudische olie-industrie. Hij wil zijn marktaandeel handhaven, ongeacht de prijs. Daar hadden velen in de oliewereld even geen rekening mee gehouden, verwacht macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Brood dreigt luxeproduct te worden voor gewone Rus

De val van de Russische roebel is voorlopig gestuit en de munt is op dit moment enigszins gestabiliseerd. Gezien de talrijke sancties die het Westen Rusland hebben opgelegd, mag het niet verbazen dat de Chinezen het land hebben gered – wel, min of meer toch.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Bitcoin in 2015, kansen of gevaren?

Bobby Lee, CEO en mede-oprichter van BTC China is het eens met deze stelling. ‘De reden dat de koers van de Bitcoin zo bewegelijk is, is dat de waarde van de hoeveelheid Bitcoins die in omloop zijn nog vrij laag is. Theoretisch gezien kan de waarde van het aantal circulerende Bitcoins, mits breed geaccepteerd, met 100 of zelfs 1000 maal toenemen.’ Dat betekent echter ook dat de prijs drastisch moet dalen, wat voor de komende jaren een erg hoge volatiliteit betekent, legt de CEO uit.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

'Noord-Korea viseert alle Amerikaanse bolwerken'

Amerikaanse maatregelen tegen Noord-Korea voor de cyberaanval op filmstudio Sony Pictures, zullen met represailles tegen het Witte Huis en andere doelwitten van de Verenigde Staten worden bestraft. Dat heeft een woordvoerder van de Noord-Koreaanse militaire autoriteiten gezegd in een reactie op uitspraken van de Amerikaanse president Barack Obama over de beslissing van Sony om de geplande lancering van de film ‘The Interview’ te schrappen.