Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17021 tot 17025
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Het conflict dat volgend jaar het nieuws zal beheersen: Moldavië

isschien zal u ook even op Google Maps moeten zoeken waar Moldavië nu weer ligt. De ministaat ligt geklemd tussen Roemenië en Oekraïne. Volgens analisten van het gerespecteerde politieke consultancy-bureau Eurasia Group zou net dit kleine land wel eens volgend jaar het brandpunt internationale conflicten kunnen worden.

De gewezen Sovjet-republiek Moldavië koos in december vorig jaar een pro-Europese regering. Daarmee volgde het land het voorbeeld van grote buur Oekraïne, met alle risico's die daaraan verbonden zijn. De Cliff Kupchan, gewezen Amerikaans diplomaat en voorzitter van de Eurasia Group, sprak recent in Moskou met een aantal leidende politici. Die vertelden hem dat Rusland niet zal aarzelen om Moldavië te destabiliseren indien het land verder gaat op het pad van de integratie in de Europese Unie en de Navo.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Gratis tip van IMF aan Nederland: liberaliseer de huurmarkt

Nederland kan de huizenmarkt vooruithelpen door de markt voor huurwoningen te hervormen.

Bron: Argentorshop.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Trichet ziet kansen voor valuta-akkoord

Volgens voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet hebben de ontwikkelde economieën nu de kans een akkoord te sluiten om de onderlinge devaluaties tegen te gaan. “Bijna iedereen lijkt van mening te zijn dat het goed is om de waarde van hun munt te zien dalen en dat het ongunstig is om die te zien stijgen”, zo verklaarde Trichet tijdens een interview in Parijs. “Misschien hebben we een soort window of opportunity om verder te gaan dan normaal in de stabilisering van de relaties tussen grote converteerbare valuta”, zo voegde hij eraan toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Liever goud of Duitse staatsobligaties?

Een van de belangrijkste redenen waarom veel beleggers een hekel hebben aan goud is dat het geen rendement uitkeert. Daarin heeft het edelmetaal vanaf nu gezelschap: Duitse 5-jaars staatsobligaties zijn vrijdag voor de eerste keer ooit, gedaald naar een rente van 0 procent.

Duitse staatsschulden zijn natuurlijk geprijsd in euro’s. En nu de kans op een kwantitatief verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank steeds groter lijkt, kan de euro best nog wel een stuk in waarde dalen.

Goud heeft zich ondertussen prima staande gehouden in het laatste kwartaal van 2014. Het gele edelmetaal is ook 2015 goed van start gegaan en staat inmiddels boven de 1210 dollar per ounce.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Huizenprijzen 2015

Wat gaan de Nederlandse huizenprijzen doen in 2015? Wordt het een stijging van 1,5 tot 3,5 % zoals de Rabobank ondanks fors lagere hypotheken voorspelt?  Wat verwacht U?