Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 17026 tot 17030
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Dow-Jonesindex op nieuw record

Beursnieuws De Amerikaanse beurzen zijn vandaag opnieuw hoger gesloten en gaven daarmee een vervolg aan de kerstrally die vorige week is ingezet, nadat de Federal Reserve liet uitschijnen geen haast te hebben met het verhogen van de rente in de VS.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Veroordeling charlie shrem toont weer de rot in het systeem

Misschien was u het alweer bijna vergeten maar 28 januari van dit jaar werd Charlie shrem, toenmalig directeur van Bitinstant en Bitcoin entrepeneur, gearresteerd. De aanklacht was onder andere het witwassen van drugsgeld. Vorige week vrijdag werd uiteindelijk de straf uitgesproken, Shrem krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar voor het runnen van een "unlicensed money transfer business". Ook al geeft Shrem zelf toe dat hij wist dat hij fout bezig was, toch blijft het wat mij betreft ironisch.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 december 2014

China laat zich niet van de wijs brengen

De Chinese economie zou volgend jaar ‘maar’ met 7,10% kunnen groeien. Dat lijkt slecht nieuws te zijn, maar daarbij toch de opmerking dat eender welk ander land dolgelukkig zou zijn met een dergelijke groeivoet. China laat zich niet van de wijs brengen, de Chinese regering volgt de ontwikkeling van de economie van minuut tot minuut. Wereldwijd maken de economen zich dan ook weinig zorgen over de groeivertraging in het land van het middenrijk. Ook voor de beleggers blijft China een factor waar terdege rekening mee moet gehouden worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Dwingen Amerikaanse en Arabische oliebaronnen Cuba op de knieën?

de morele winnaar van de verbeterde relaties met de Verenigde Staten, maar in werkelijkheid zag het land wellicht geen andere economische uitweg. Dat schrijft Jorge Castaneda, gewezen Mexicaans minister van buitenlandse zaken en professor Latijns-Amerikaanse studies aan de New York University, in een column voor de nieuwssite Project-Syndicate.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Column Kees de Kort | Een heleboel mensen in de problemen

De afgelopen vijf, zes jaar zijn er meer dan 20 duizend winkels gesloten in ons land. Dat is ongeveer 20 procent van alle winkels die er voor 2008 waren. BNR's macro-econoom Kees de Kort: "Nou is het verhaal wel dat er dat jaar ook érg veel winkels waren, té veel, maar goed: -20 duizend is behoorlijk."