Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 17031 tot 17035
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

VEB-directeur: centrale bankiers moeten bitcoin verbieden

Centrale bankiers moeten bitcoins niet meer toestaan. Dat zegt Paul Koster, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, op BNR. Hij reageert hiermee op het nieuws dat de virtuele betaalmunt een kwart minder waard is geworden en legt in gesprek met BNR's Paul van Liempt uit: “Tot nu toe heb ik niet begrepen waarom centrale bankiers überhaupt bitcoins toelaten." zegt Koster. Bekijk

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Lage brandstofprijs is slecht nieuws voor de overheid

De lage olieprijzen maken een mens al eens gelukkig aan de pomp. Wie de brandstoftank moet volgooien spaart eveneens een pak uit. Wie minder blij is met deze toestand? De politiek!

Tja, de lezers van deze website weten het onderhand wel. Is de politiek ongelukkig, dan wil dat zeggen dat er weer eens inkomsten worden misgelopen. Door de lage olieprijzen zakken de inkomsten uit btw enorm. Accijnzen, weet u wel.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 16 januari 2015

Je eigen voedsel verbouwen is als je eigen geld drukken

Heel lang geleden, toen we nog jager-verzamelaars waren, zorgde iedereen zelf voor zijn eigen voedsel. Daarna vonden we landbouw uit en daardoor werd voedselvoorziening uitbesteed aan een selecte groep mensen: de boeren.

Steeds meer mensen zijn door schaalvergroting voor hun voedsel afhankelijk geworden van een steeds kleiner groepje boeren. Het is een zorgwekkende ontwikkeling.

Bron: Argentor.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

1,2 biljoen aan vermogen in schuldpapier dat niets oplevert

Wereldwijd is al meer dan €1,2 biljoen aan spaarvermogen geparkeerd in staatsobligaties die helemaal niets opleveren. Dit is kortlopend schuldpapier dat weliswaar zeer liquide is, maar waar beleggers rente over moeten betalen! Hoe kan dat vermogen ooit waarde behouden?

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank

Goud stijgt door Zwitserse Centrale Bank januari 15th, 2015 by Reinoud Bogert Goud steeg donderdag 15 januari met 2,32% nadat de Centrale Bank van Zwitserland bekend maakte de vaste koppeling tussen de Zwitserse Franc en de Euro op te heffen. Door de crisis in 2008 waren beleggers op zoek naar safe havens. Goud was de nummer 1 maar ook de Zwitserse Franc fungeerde als safe haven. Mede hierdoor nam de waarde van de Zwitserse Franc toe wat de export negatief beïnvloede.