Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 17031 tot 17035
Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Griekenland - Geen besmettingsgevaar meer, maar de euro is nog niet gered

Het woord 'Grexit', een Grieks vertrek uit de euro, zoemt weer rond. De stemmingen over een nieuwe president deze maand, morgen is de tweede ronde, kunnen uitdraaien op algemene verkiezingen in Griekenland. De eurosceptische, linkse partij Syriza staat aan kop in de peilingen. Dat wekt paniek. Kan de eurocrisis weer ontbranden en overslaan naar andere landen?

Eurocommissaris Moscovici is er in ieder geval niet gerust op en nam vorige week onverwacht het vliegtuig naar Athene. Hij liet daar een dubbele boodschap achter. Jullie Grieken zijn goed bezig, zet het beleid van hervormingen voort dan zullen wij volgend jaar minder streng meekijken, zalfde hij. Maar ook veel dreigender: in geen geval gaat er een streep door de Griekse schulden - wat Syriza wil. Dat staat gelijk aan 'zelfmoord'.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Zijn de VS bezig met een cyberaanval op Noord-Korea?

Noord-Korea lijkt slachtoffer te zijn van een cyberaanval. Het internet lag het afgelopen etmaal herhaaldelijk plat in het Oost-Aziatische land.

Dat meldden verschillende internationale media, die zich baseren op de website Northkoreatech.org. Volgens Dyn Research, een bedrijf dat zich specialiseert in het in de gaten houden van internetverbindingen over de hele wereld, haperen de netwerken in Noord-Korea sinds zondagavond.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Valutaoorlog intensiveert. China is bereid om de Russische roebel te ondersteunen.

China is bereid om Rusland te helpen bij de ondersteuning van de roebel. Twee Chinese ministers hebben gemeld dat ze Rusland willen helpen zodanig dat zij hun valutareserves niet hoeven aan te spreken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Dow-Jonesindex op nieuw record

Beursnieuws De Amerikaanse beurzen zijn vandaag opnieuw hoger gesloten en gaven daarmee een vervolg aan de kerstrally die vorige week is ingezet, nadat de Federal Reserve liet uitschijnen geen haast te hebben met het verhogen van de rente in de VS.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Veroordeling charlie shrem toont weer de rot in het systeem

Misschien was u het alweer bijna vergeten maar 28 januari van dit jaar werd Charlie shrem, toenmalig directeur van Bitinstant en Bitcoin entrepeneur, gearresteerd. De aanklacht was onder andere het witwassen van drugsgeld. Vorige week vrijdag werd uiteindelijk de straf uitgesproken, Shrem krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar voor het runnen van een "unlicensed money transfer business". Ook al geeft Shrem zelf toe dat hij wist dat hij fout bezig was, toch blijft het wat mij betreft ironisch.