Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 17036 tot 17040
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Column Kees de Kort | Stef Blok is de Rubicon overgestoken

"Het ondenkbare is denkbaar geworden", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Er kan sprake zijn van loonsverlagingen voor ambtenaren: demotie. Stef Blok heeft voorstellen gedaan dat dat moet gaan kunnen in de toekomst."

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

'Geef Griekenland de kans een nieuwe start te nemen'

Griekenland moet de kans krijgen een nieuwe start te nemen. Dat heeft een groep economen rond de Nobelprijswinnaars Joseph Stiglitz en Chris Pissarides in een brief in de Britse zakenkrant Financial Times gezegd. Alleen met een schuldverlichting zal de Griekse economie volgens de economen de kans krijgen om opnieuw een groei te realiseren en maximaal gebruik te maken van de vaardigheden van zijn bevolking om een bijdrage te leveren tot een verenigd en democratisch Europa.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

5 hordes die Griekenland moet nemen om in de euro te blijven

Alexis Tsipras, leider van de radicaal-linkse partij Syriza, heeft een grote verkiezingsoverwinning op zak. Daarmee staat de verhouding tussen Griekenland en de rest van de eurozone weer op scherp.

Maar de belofte van Tsipras om een einde te maken aan de bezuinigingspolitiek van de afgelopen jaren, zet de verhoudingen met de buitenlandse geldschieters die Griekenland van noodleningen hebben voorzien wel op scherp.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Market Update (26 januari 2015)

Grieken kiezen voor Syriza, Klaas Knot sceptisch over stimuleringsprogramma ECB, Iran wil geen dollars meer gebruiken, Rusland bereid sancties tegen Europa op te heffen en Poetin herdenkt Tweede Wereldoorlog met zijn Chinese bondgenoot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 januari 2015

Goud is op weg naar nieuwe all time highs

De goudprijs kwam vorige week voor het eerst in maanden weer uit boven de 1300 dollar per ounce en had daarmee een goede week voorafgaand aan de aankondiging van het monetaire verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank. Maar nu het QE-programma bekend is, is de vraag: wat betekent dit voor goud? Volgens Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco, is het helder: goud heeft zijn bodem bereikt en er liggen nieuwe all time highs in het verschiet.