Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 17036 tot 17040
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Griekse rente klimt boven 10 procent

De Griekse rente op tien jaar is vandaag voor het eerst sinds 27 september 2013 nog eens boven 10 procent geklommen. De Duitse langetermijnrente zakte dan weer naar een nieuwe diepterecord.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

IJsland wil aanvraag lidmaatschap Europese Unie intrekken

IJsland overweegt om de aanvraag voor een toetreding tot de Europese Unie in te trekken. Dat heeft de IJslandse premier Sigmundur Davio Gunnlaugsson gezegd tegenover de lokale radiozender Bylgjan. De IJslandse regeringsleider kondigde ook aan een einde te willen maken aan de financiële maatregelen die de Europese Commissie het land heeft opgelegd na het uitbreken van de financiële crisis zeven jaar geleden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Kazachstan wil bemiddelen in conflict Oekraïne

Kazachstan lijkt het nieuwe decor te worden voor vredesonderhandelingen tussen Rusland en Europa ten aanzien van de crisis in Oekraïne. De Oekraïense president Petro Poroshenko maakte onlangs bekend dat er op 15 januari in Astana, de hoofdstad van Kazachstan, een nieuwe ontmoeting zal plaatsvinden tussen de regeringsleiders van Rusland, Oekraïne, Duitsland en Frankrijk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Brent is door de vloer gezakt. En, nog meer slecht nieuws over olie

Het is een vreselijke ochtend voor oliebeleggers. Want, in het prille ontstaan van deze dag is Brent met een prijs van 49,99 USD heel eventjes onder 50 USD per vat gedoken,

meldt CNBC. Wanneer we rekening houden met de koers van gisteren van 52 USD hebben we dus te maken met een daling van minstens 3,85%!

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Duitse werkloosheid naar laagste punt ooit

Het aantal werklozen in Duitsland is in december voor de derde maand op rij gedaald, waardoor de werkloosheid in de grootste economie van Europa naar het laagste niveau ooit ging. 

Het aantal werklozen zakte met 27.000 naar 2,84 miljoen. Economen hadden in doorsnee verwacht dat het aantal werklozen met 5000 zou dalen. In het westen van Duitsland ging het aantal werklozen met 17.000 omlaag en in het oosten met 10.000. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.