Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 17041 tot 17045
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

'Kunstmatige intelligentie kan gevaarlijk worden', schrijven wetenschappers en ondernemers

Kosmoloog Stephen Hawking had er eerder in interviews al op gewezen en nu wordt hij gesteund in een open brief die werd geschreven door tientallen wetenschappers en ondernemers. Kunstmatige intelligentie zou volgens de ondertekenaars immers gevaarlijke gevolgen kunnen hebben. “Kunstmatige intelligentie biedt geweldige mogelijkheden,” wordt er opgemerkt. “We moeten er echter wel voor zorgen dat kunstmatig intelligente systemen doen wat wij willen.”

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Column Kees de Kort | Dé kans voor arme lui

Een loterij is dé kans voor arme lui om snel rijk te worden. Daarom worden er van oudsher veel loten verkocht in de VS. Maar wat schetst de verbazing van BNR's macro-econoom Kees de Kort? "De inkomsten van loterijen staan behoorlijk onder druk."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Met nog een week te gaan, kunnen we alleen nog maar hopen dat Draghi tot inkeer komt

Wat zou je doen als je ontdekt dat de Europese Centrale Bank (ECB) opeens afstapt van het idee om de financiële markt te blijven ondersteunen maar in de plaats daarvan 500 EUR op jouw rekening stort? Zomaar. Velen zullen dat een gek idee vinden maar dat is nochtans een voorstel waarover economen en andere financiële experts zich buigen.

Volgens Der Spiegel schuilt het geniale daarachter dat in de eurozone dat geld zal worden gebruikt om meer te consumeren:”(…) en daarmee een verlamde economie bovenop helpen. Als reactie zullen bedrijven hun productie moeten opschroeven en meer werknemers aanwerven.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

BOOM! CHF knalt 30% hoger!

De Zwitsers hebben vanmorgen iedereen in snelheid gepakt en koppelen de munt weer los van de euro.

Zwitserland had de Frank aan de euro gekoppeld tijdens de eurocrisis.

Steeds meer angstige beleggers parkeerden indertijd hun geld in de sterke Zwitserse Frank.

Zwitserse multinationals begonnen echter te morren over de sterke munt waardoor de export moeizamer ging.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 januari 2015

Groot, groter, hoogst: China ook vorig jaar kampioen wolkenkrabbers bouwen

Dat ze in China hun bouwprojecten graag groots aanpakken was al langer bekend. Denk maar aan de grootste waterkrachtcentrale en dam ter wereld (Driekloven-dam) of het zogenaamde ‘Vogelnest’, het stadion in Peking. Maar groots betekent voor de Chinezen blijkbaar ook hoog. Nagenoeg de helft van alle wolkenkrabbers die het voorbije jaar wereldwijd werden gebouwd, was meer dan de helft in China gesitueerd.