Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 17046 tot 17050
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 december 2014

Griekenland als excuustruus

Het sentiment op de financiële markten is een stuk onzekerder geworden  en daar zijn verschillende factoren verantwoordelijk voor. De economische situatie in Europa blijft volgens zorgen baren en de beleggers maken zich steeds meer zorgen over het gebrek aan slagkracht bij de Europese Centrale Bank. Daarnaast is er vanzelfsprekend de olieprijs en de situatie in Rusland.

Ook de nieuwe politieke onzekerheid in Griekenland speelde volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas een rol, evenals de situatie in China. Na de openstelling van de markt van Shanghai voor buitenlanders en de verschroeiende rit van de afgelopen weken had China het moeilijk. Dit omdat meer risicovol papier niet langer werd aanvaard als onderpand voor kortetermijnleningen. Daardoor ontstond een risicoaversie voor datzelfde papier die nazinderde tot op de aandelenmarkten.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 22 december 2014

India importeert 30% van zilverproductie in 2014

Import Zilver India, 30% van totale zilverproductie in 2014 21 december 2014 in Zilver

Import Zilver India komt dit jaar op een nieuw record. Vorige maand publiceerden wij een artikel over de ontwikkelingen rondom de hoeveelheid zilver dat India importeert. Toen stond de teller op 5534 ton zilver in de eerste 10 maanden van 2014. In oktober van 2014 importeerde India 1243 ton zilver. Een record op maandbasis dat alleen in mei van 2011 werd gehaald. Het jaar 2013 was een recordjaar qua import zilver India met 5819 ton. Maar 2014 wordt veel beter.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Goud en zilver report (Week 51)

De goudprijs zakte de afgelopen week van €981,41 naar €977,77 per troy ounce (-0,37%) terwijl de zilverkoers van €439,43 naar €422,64 per kilo zakte (-3,82%). Aan het begin van de week gingen de prijzen van beide edelmetalen samen met de olieprijs onderuit, daarna wist goud het koersverlies grotendeels ongedaan te maken. Dat gold niet voor zilver, dat op weekbasis opnieuw een forse daling liet zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Commodities aan de beterhand in 2015?

Voor beleggers in grondstoffen kan het voorbije 2014 bezwaarlijk een goed jaar genoemd worden, daarvoor gingen te veel grondstoffen onderuit. Sommige analisten hebben al het einde van de supercyclus bij de grondstoffen uitgeroepen, hoewel het waarschijnlijk nog veel te vroeg is om dat te doen. Maar uiteraard kunnen we niet om de realiteit heen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Duitse industrie tegen meer Russische sancties

Duitse industriële bedrijven voelen de Russische sancties hard in hun resultaten en waarschuwen voor meer maatregelen.

Dit blijkt uit interviews in meerdere Duitse kranten met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Volker Treier, directeur bij de werkgeversorganisatie voor industrie en commercie (DIHK), waarschuwt in een interview met Bild am Sontag voor de gevaren van een Russische recessie voor de Duitse economie.

Bij één op de drie Duitse bedrijven die in Rusland actief zijn worden banen geschrapt, zo blijkt uit een enquête van de organisatie. Één op de acht bedrijven overweegt uit Rusland te vertrekken.