Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 1706 tot 1710
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: zondag 4 juni 2017

Column: De koopkracht van goud

Een veel gebruikt argument tegen het bezit van goud is dat de prijs van het edelmetaal zeer volatiel is. De goudprijs is immers onderhevig aan tal van invloeden, zoals veranderingen in de wisselkoers, uitspraken van centrale banken, macro-economische cijfers en politieke gebeurtenissen. Voeg daar de miljarden aan speculatief vermogen bij en je begrijpt waarom de prijs van het edelmetaal soms sterk op en neer kan bewegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Zweedse centrale bank: dat 2% inflatiedoel was maar een grapje!

De voornaamste centrale banken houden al jaren de rentes uitzonderlijk laag om inflatie te creëren. Wat als het inflatiedoel eindelijk bereikt is? Dan stopt de bank toch met haar nulrentepolitiek? Of niet…

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Man die bitcoin aan 2.000 dollar voorspelde, ziet nu potentieel van 100.000 dollar

Over tien jaar zal de bitcoin mogelijk een waarde van 100.000 dollar hebben verworven. Dat heeft analist Kay Van-Petersen gezegd.

In december vorig jaar had Van-Petersen ook al aangegeven dat de cryptomunt dit jaar wellicht al een waarde van meer dan 2.000 dollar zou halen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Nederlandse Bitcoin exchange Bl3p beschikbaar voor heel Europa

Het was helaas aan onze aandacht ontglipt maar BL3P, de enige Nederlandse Bitcoin Exchange, is sinds een paar weken beschikbaar voor heel Europa. Bl3p is opgezet door Bitonic, welke de afgelopen jaren hebben bewezen een betrouwbare partij te zijn voor het kopen en verkopen van bitcoins. Het verschil echter tussen Bitonic en Bl3p is dat Bitonic een zogenaamd wisselkantoor is en de Bl3p een exchange. Bij beiden kan je bitcoins kopen en verkopen echter de functionaliteiten verschillen.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

De 7 megaproblemen op de huizenmarkt

Ongelijkheid tussen kopers en huurders, buitensporige hypotheekverstrekking, speculatie: de overheid gaat een fundamentele aanpak van de woningmarkt uit de weg. Sterker: ze verergert de problemen.