Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 17061 tot 17065
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Stijging goudprijs geeft impuls aan goud-ETF’s

Door de stijging van de goudprijs van de afgelopen weken is er opnieuw belangstelling voor goud-ETF’s. De totale voorraad van het GLD, het grootste exchange-traded fund voor goud ter wereld, nam deze maand al met 31,43 ton toe. Dat is de grootste maandelijkse instroom in meer dan twee jaar tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Opnieuw verlenging Grieks programma mogelijk

Het huidige Europese steunprogramma voor Griekenland moet mogelijk opnieuw worden verlengd. Zo is in Brussel vernomen.

Het huidige leningenprogramma loopt na een eerste verlenging met twee maanden eind februari af, maar of dan duidelijk is welke steun Athene nog wil van Europa is nog maar de vraag.

Zondag gaat Griekenland namelijk naar de stembus en de gedoodverfde winnaar, de Syriza-partij, staat bijzonder kritisch tegenover het bezuinigingsbeleid van Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

'Wereldhandel heeft zijn grootste groeipieken achter de rug'

e wereldhandel zal nooit meer het groeiniveau bereiken dat werd opgetekend voor het uitbreken van de economische crisis, onder meer omdat westerse bedrijven hun productie dichter bij huis willen organiseren. Dat heeft Nils Andersen, chief executive van de Deense rederij AP Møller-Maersk, in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times gezegd.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

De ECB koopt op: baat het niet, dan schaadt het wel

In een uiterste poging de economie in de eurozone weer in beweging te krijgen, kondigde de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag een opkoopoperatie aan van in totaal 1,1 biljoen euro. Vier vragen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 23 januari 2015

Rusland heeft inmiddels 1206 ton goud

Goudreserves Rusland zijn recent verder gegroeid. In december publiceerde Yahoo Finance een artikel dat Rusland goud verkocht om de Russische Roebel te ondersteunen. De reserves van Rusland bleken gewijzigd en Yahoo Finance ging ervan uit dat Rusland een deel van haar goud had verkocht. Een valuta wordt juist ondersteunt door de goudreserves verder uit te bouwen en niet door te verkopen.