Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17066 tot 17070
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

ECB bereidt 3 QE-varianten voor

De Europese Centrale Bank (ECB) is in aanloop naar de beleidsvergadering op 22 januari bezig met de voorbereiding van drie mogelijke programma’s om staatsobligaties op te kopen. Dit alles om te voorkomen dat de eurozone in een periode van economische stagnatie en deflatie terechtkomt.

De kans dat goedkopere olie zorgt voor deflatie in de eurozone, voedt de geruchten dat de ECB bezig is een groot programma op te zetten voor het opkopen van staatsobligaties. Het Financieele Dagblad meldt deze week op basis van anonieme bronnen, bekend met beraadslagingen bij de ECB, dat de leden van de ECB over twee weken waarschijnlijk kunnen kiezen uit drie varianten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Duitsland bereidt zich voor op vertrek Athene uit eurozone

De Duitse regering bereidt zich voor op een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone, de 'Grexit'. Medewerkers van bondskanselier Angela Merkel studeren op concrete scenario's die zich bij de verkiezingen in januari in Griekenland kunnen voordoen. Dit meldt de Duitse krant Bild vandaag.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Dollar-rally is pas net begonnen

Net als in 2014 zullen de markten ons ook in 2015 waarschijnlijk weer verrassen. Waar we echter zeker van mogen zijn is dat de dollar zijn rally in 2015 voortzet. Dat denkt althans Dennis Gartman, van de bekende Gartman Letter.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

Duitsland bekijkt scenario's Grexit

De Duitse regering bereidt zich voor op een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone, de 'Grexit'.

Het Kanzleramt, die het werk van bondskanselier Angela Merkel steunt, werkt aan concrete plannen voor de scenario's die zich bij de verkiezingen in januari in Griekenland kunnen voordoen.

Als de linkse partij Syriza in Griekenland de macht krijgt en hervormingen niet doorvoert, kan Duitsland ervoor kiezen de geplande 10 miljard euro aan hulpgeld niet over te maken aan de Grieken. Als Griekenland besluit de euro vaarwel te zeggen, kan dat leiden tot een run op de banken.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 7 januari 2015

DNB en politie pakken gezamenlijk illegale geldtransferkantoren aan

DNB en de politie hebben in de afgelopen periode gezamenlijk opgetreden tegen illegale geldtransferkantoren. Tijdens invallen bij deze zogeheten 'underground bankers' zijn inmiddels miljoenen euro’s in contanten in beslag genomen. Hierover heeft de politie met medewerking van DNB een videorapportage gemaakt, die vandaag is gepubliceerd.