Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 17066 tot 17070
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Zwitserland exporteert meer goud naar China en India

In de maand november heeft Zwitserland opnieuw meer goud naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. Het is de derde maand op rij dat Aziatische landen meer goud uit Zwitserland halen, wat erop duidt dat de vraag naar het edelmetaal weer wat aantrekt na de relatief zwakke zomerperiode.

Bron: marokko.nl
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Marokko investeert 4,6 miljard in gaswinning

Het land is van plan om 4,6 miljard dollar te investeren om de zoektocht naar aardgas te intensiveren. De minister zei dat het project is gericht om 2.700 megawatt elektriciteit op te wekken uit vloeibaar gas (LNG). De mega-investeringen moeten de mix van energiewinning in het koninkrijk verbeteren. De miljarden zullen onder meer aan de infrastructuur besteed worden, waaronder de bouw van een LNG-terminal in Jorf Lasfar in de buurt van El Jadida. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

‘9900 zaken op de fles in 2014′

In 2014 gingen aanzienlijk minder bedrijven over de kop dan in 2013. Het totaal aantal bedrijven dat op slot ging is met 9900 nog altijd meer dan het dubbele dan van voor de crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Olie mag nu dan wel goedkoop zijn maar verwacht je aan beter nieuws!

Vandaag heeft Reuters gemeld dat Brent terug onder 60 USD per vat noteert. Voor iedereen die had gehoopt dat de stijging van gisteren het herstel van de oliemarkt zou aankondigen, is dat een kleine domper op de feestvreugde.

Het overaanbod van ruwe olie, en dan meer bepaald van WTI, blijft de prijzen onder druk zetten. Dat maakt dat de grens van we nog een hele tijd onder of rond de grens van 60 USD per vat gaan blijven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Kapitaaltekort bij Russische banken

Russische banken hebben te weinig bufferkapitaal door de enorme daling van de roebel.

Dit zegt de Russische minister van Financiën Anton Siluanov vrijdag, zo meldt Reuters .

Om de banken van kapitaal te voorzien heeft de Russische overheid een wetsvoorstel dat voorzien in een geldinjectie van 1 biljoen roebel (13 miljard euro).