Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 17071 tot 17075
Bron: irishtimes.com
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Roebel herstelt zich

Russia’s rouble strengthened on Friday after finance minister Anton Siluanov confirmed his ministry had sold foreign currency and on expectations that exporters will step up dollar sales.

Earlier, the rouble was around 2.7 per cent stronger against the dollar at 59.85 and gained 2.7 per cent to trade at 73.65 versus the euro.

The rouble’s recovery is in contrast to intense selling pressure earlier this week, when the rouble at one stage had fallen about 20 per cent against the dollar on the day before rising again, threatening the relative financial stability on which president Vladimir Putin has built his popularity.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

'Grieks parlementslid kreeg 3 miljoen euro aangeboden in ruil voor stem voor volgende president'

Pavlos Chaikalis, een parlementslid voor de Griekse Onafhankelijken, heeft een bedrag tussen de 2 en de 3 miljoen euro aangeboden gekregen om voor de volgende Griekse president te stemmen.

Dat verklaarde de man vrijdag op de Griekse radio. De naam van de omkoper werd niet vrijgegeven, maar volgens Chaikalis gaat het om een bekend iemand in de politieke en economische middens.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Dit is wat goud doet in een monetaire crisis

De Russische Roebel zit in vrije val, de centrale bank van Rusland moest de rentevoet optrekken tot 17 % om de val (voorlopig) tegen te houden. Kunt u zich voorstellen wat een rentevoet van 17 % betekent voor de Europese of Amerikaanse economie?

Maar er is een groep van mensen die de val van de Roebel zonder problemen verteren, diegene die goud hebben.

Goud is niet zomaar een belegging dat op en neer gaat, het is de basis van waardevol geld. Meestal doet de goudprijs niet veel en als de goudprijs fors beweegt in een bepaalde munt, zegt dit meer over de munt dan over goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Russisch kapitaal gaat ervandoor, en wel hierheen

Roebeltroebelen Hoe meer de roebel en de olieprijzen zakken, hoe meer cash Rusland het land ziet uitstromen. Waar dat geld dan naartoe gaat? Dat hebben we voor u uitgedokterd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Kan Russische economie zich op twee jaar herstellen?

Vladimir Poetin vertelt geen sprookjes wanneer hij voorspelt dat de economie van zijn land over een periode van twee jaar zijn huidige problemen kan overwinnen, maar dan moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Dat zegt Steen Jakobsen, hoofdeconoom bij Saxo Bank. Volgens Timothy Ash, onderzoeksdirecteur opkomende markten bij Standard Bank, is een heropleving echter weinig waarschijnlijk.