EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17076 tot 17080 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

Han de Jong: negatieve rente als je geld uitleent, is de wereld gek geworden?

In de eurozone geven steeds meer staatsobligaties een negatief rendement. Maar als je marktpartijen vraagt of ze hun stukken aan de ECB willen verkopen, lijken maar weinigen daar zin in te hebben. Is de wereld gek geworden, vraagt Han de Jong zich af.

De Europese Centrale Bank is met kwantitatieve verruiming (quantitative easing – QE) begonnen. Wat doet dat met de rendementen op staatsobligaties in de eurozone? Het is verleidelijk om naar de VS te kijken.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

'Mocht de Griekse crisis tot een opsplitsing van de eurozone leiden, dan moeten wij als eerste bij de uitgang staan.

De Ierse economie groeide in 2014 met 4,8% en deed daarmee beter dan alle andere economieën van de eurozone. 'Toch heeft dat niets met ons lidmaatschap van de euro te maken,' schrijft economist David McWilliams op zijn blog:

'De euro is vandaag een kwart minder waard tegenover de dollar - de munt van onze belangrijkste handelspartner Amerika - dan een jaar geleden. De euro is dan de munt die Ierland stabiliteit zou brengen, maar een kwart van je waarde verliezen op 12 maanden tijd is niet echt wat je ‘stabiel’ noemen kan.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

Jacht op zwartspaarder levert 1,6 miljard op

De Belastingdienst heeft sinds 2002 zeker 8 miljard euro getraceerd bij zwartspaarders. Dat leverde de fiscus tot nu toe 1,6 miljard euro op dankzij naheffingen en boetes.

De Belastingdienst heeft sinds 2002 zeker 8 miljard euro getraceerd bij zwartspaarders. Dat leverde de fiscus tot nu toe 1,6 miljard euro op dankzij naheffingen en boetes.

Deze regeling is bedoeld voor mensen met veel spaargeld op een buitenlandse bankrekening die daarover geen belasting betalen. Wie zich alsnog meldt bij de Belastingdienst hoeft minder boete of soms zelfs geen boete te betalen over het zwarte geld.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

‘Nieuwe regels maken kans op Lehman-achtige financiële crisis groter, niet kleiner’

Naar aanleiding van de bijna-instorting van het mondiale financiële systeem, na de val va zakenbank Lehman, hebben overheden nieuwe regels opgesteld. Die regels zijn echter geen verbetering, integendeel.

Dat stelt hoogleraar Svetlana Borovkova, werkzaam aan de Vrij Universiteit in Amsterdam, in een video-interview met discussieplatform Me Judice.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

"We kunnen situatie Oekraïne alleen keren door Russen dood te maken"

“De enige manier waarop de VS enige invloed kan uitoefenen in de regio en het tij te keren is door te beginnen met het doden van Russen. Er moeten zoveel Russen doodgemaakt worden dat zelfs de Russische media van Poetin niet kunnen verbergen dat er lichamen van Russen in lijkzakken terugkeren naar hun moederland.” Dat zei de inmiddels gepensioneerde Amerikaanse generaal Robert Scales onlangs op de Amerikaanse televisie.

Lees verder op Marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs