Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 17081 tot 17085
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Europa zet zich schrap voor nieuw Grieks drama

Speculaties rondom een potentieel vertrek van Griekenland uit de eurozone, zorgden deze week opnieuw voor onrust op de financiële markten. Aandelen gingen op de beurs in Athene wederom hard onderuit. De rente op Griekse staatsobligaties liep juist op.

Dit weekend meldde het Duitse blad Der Spiegel op basis van ingewijden dat de Duitse bondskanselier Angela merkel bereid zou zijn om het vertrek van Griekenland uit de eurozone te accepteren wanneer de Griekse stemmers op 25 januari kiezen voor een overheid die het land uit de eurozone wil doen vertrekken, ook wel bekend als ‘Grexit’. Op zondag gaf een woordvoerder van Angela Merkel echter aan dat de Duitse overheid Griekenland binnen de eurozone wil houden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Europa keert zich tegen sancties Rusland

De sancties tegen Rusland beginnen meer weerstand op te roepen in Europa, zo blijkt uit de meest recente berichtgeving. Grote exporterende bedrijven verliezen klanten in Rusland en ook de politiek begint zich te realiseren dat de sancties als een boemerang werken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Column Kees de Kort | Japanners maken geen baby's meer

Het aantal geboortes in Japan is op het laagste niveau in 50 jaar tijd. Er gaan meer mensen dood dan dat er baby’s worden geboren. "Als het aantal baby’tjes zo laag is, heb ik het idee dat de Japanse jongeren niet veel toekomst zien", zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Britse economie is een dubbeltje op zijn kant

In Europa stijgen de lonen bijzonder traag. Een opvallend nadeel daarvan is dat huishoudens het steeds moeilijker hebben om allerlei groeiende kosten het hoofd te bieden. Een concreet voorbeeld daarvan vinden we in Groot-Brittannië waar de gezinnen steeds meer op hun kredietkaarten rekenen:”(…) op het einde van het jaar hebben Britten zoveel gebruik gemaakt van hun betaalkaarten dat de financiële crisis een verre herinnering lijkt.”

Net wanneer de Britse economie zich lijkt te herstellen van de laatste crash blijven de eilandbewoners hun schuldenmonster voeden: het consumentenkrediet staat op het hoogste peil sinds 2008 en in november alleen is er voor 1,2 miljard GBP – of, meer dan 1,5 miljard EUR – aan hypotheekleningen uitgegeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 januari 2015

Beurs in Athene gaat opnieuw onderuit

De speculaties over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone zorgden maandag opnieuw voor onrust op de financiële markten.

De aandelenbeurs in Athene ging hard onderuit, terwijl de rente op Griekse staatsobligaties opliep.

De hoofdindex van de Griekse aandelenbeurs stond aan het begin van de middag bijna 4 procent in de min en zakte daarmee terug tot het laagste niveau sinds juli 2013.