Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 17086 tot 17090
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Bijna vier miljoen banen verloren door crisis

De economische crisis heeft tussen 2007 en 2014 geleid tot het verlies van ongeveer 3,8 miljoen arbeidsplaatsen in de eurozone.

De sterkste krimp van de werkgelegenheid kwam voor rekening van Spanje, met het verlies van bijna 3,3 miljoen arbeidsplaatsen sinds 2007.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Amerikaanse financiële oorlogsvoering riskeert zware consequenties

Er moet rekening mee worden gehouden dat de Verenigde Staten in de loop van dit jaar hun strategie op het gebied van financiële oorlogsvoering zullen verscherpen. Dat zegt Elena Holodny, financieel verslaggever van het magazine Business Insider. Die strategie kan volgens haar echter verstrekkende gevolgen hebben en ook voor de Verenigde Staten zware consequenties hebben.

Elena Holodny verwijst voor haar stelling onder meer naar het betoog van Ian Bremmer, president van de denktank Eurasia Group, die opgemerkt heeft dat financiële maatregelen voor de Amerikaanse regering steeds belangrijker instrumenten worden voor zijn buitenlandse strategie en nationale veiligheidspolitiek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Beurzen Midden-Oosten onderuit door dalende olieprijs

Alle toonaangevende beurzen in het Midden-Oosten gingen dinsdag fors onderuit als gevolg van de aanhoudende daling van de olieprijzen. 

De DFN General Index van Dubai leed met een min van ruim 5 procent zelfs het grootste verlies onder 's werelds grootste graadmeters.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau in 15 maanden

De goudprijs in euro’s is begin deze week gestegen naar het hoogste niveau sinds september 2013. De goudprijs steeg vandaag naar €1.018 per troy ounce, het hoogste niveau in 15 maanden. De prijsstijging is het gevolg van een zwakkere euro en zorgen om Griekenland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

‘Shell zit nog net goed met olieprijs tussen 50 en 60 dollar’

De enorme daling van de olieprijs kan ten koste gaan van de investeringen in de oliesector. Maar grote energieconcerns als Shell kunnen nog redelijk overleven met een olieprijs tussen de 50 en 60 dollar.