Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 17091 tot 17095
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Weer schikking JPMorgan in valutaschandaal

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft opnieuw een schikking getroffen voor zijn vermeende rol in de manipulatie van diverse valutakoersen.

Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat de details van de schikking eind januari bekendgemaakt worden.

Volgens ingewijden betaalt JPMorgan Chase circa 100 miljoen dollar (83,6 miljoen euro) aan een groep institutionele beleggers. Zij klaagden in 2013 een groep van meer dan twaalf banken aan omdat valutahandelaren volgens hen in besloten chatrooms vertrouwelijke informatie deelden en valutakoersen manipuleerden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Market Update (6 januari 2015)

Vandaag in het nieuws: Aandelenmarkten onderuit door zorgen om Griekenland, olieprijs opnieuw fors onderuit, goudprijs boven de €1.000 en Rusland wil niet dat Oekraine bij de NATO komt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Dalende olieprijs kan ten koste gaan van investeringen

De enorme daling van de olieprijs kan ten koste gaan van de investeringen in de oliesector. Dat stelt kredietbeoordelaar Moody's in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Vooral bedrijven die zich bezighouden met de zoektocht naar nieuwe olievelden in de VS worden volgens Moody's hard geraakt door de dalende prijs. Als de olieprijs dit jaar uitkomt op gemiddeld 75 dollar per vat zullen zij hun investeringen volgens het ratingbureau met een vijfde terugschroeven.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Drie manieren waarop ECB geldkraan kan openzetten

De inflatie in de eurozone is gevaarlijk laag en als het aan ECB-president Mario Draghi ligt, is de geldpers wel degelijk een middel om te voorkomen dat de eurozone in diepe stagnatie geraakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Nyrstar treft regeling voor zilverproductie Mexicaanse mijn

De zinkgroep Nyrstar heeft een overeenkomst voor de levering van zilver uit zijn Mexicaanse mijn Campo Morado aan het Canadese concern Silver Wheaton afgekocht. Nyrstar boekt voor de transactie een kost van 25 miljoen dollar.