EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
28
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17096 tot 17100 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

Is dit een voorbode op een nieuwe globale crisis

Wie enkel de NOS en andere bronnen binnen de ‘reguliere media’ volgt, zou geloven dat er, op een paar brandjes na, een enorme economische opleving plaatsvind. Bij UBS Group AG to Invesco Ltd. is men gelukkig wél wakker daar ze in de verte allerlei narigheid op het economische pad zien liggen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

Creëert economische recessie een beter gevormde bevolking?

De voorbije economische recessie heeft in de Verenigde Staten veel jongeren aangezet om alsnog universitaire studies aan te vatten. Daarmee wordt de trend van de voorbije eeuw verder gezet, want elke economische crisis sinds het begin van de jaren zestig is een stimulans gebleken voor het hoger onderwijs. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Stanford University.

Opgemerkt wordt dat een recessie de relatieve kost van het hoger onderwijs doet afnemen. Dat leidt er volgens de onderzoekers toe dat jongeren in tijden van crisis, ondanks verhoogde studiekosten, toch sneller voor hoger onderwijs zullen kiezen als alternatief voor de onzekere arbeidsmarkt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

“De valutaoorlog zal voorlopig niet verdwijnen”

Centrale banken kunnen dan wel hun monetair beleid verruimen en hun valuta’s in waarde doen dalen, de grootste bedreiging voor de valutaoorlog is toch wel China, zeggen analisten.

‘De grote vraag is of People’s Bank of China (PBoC) zal toestaan dat de yuan in waarde zal dalen en dat daarmee de eigen desinflatie zal worden geëxporteerd naar de rest van de wereld, waarmee het een reeks van concurrerende waardedalingen realiseert’, vertelt Nicholas Ferres, investment director van Eastspring Investment in een note.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

Het einde van Putin is veel dichterbij dan je zou denken

De Russische economie ligt op zijn gat en dat is nog zacht uitgedrukt. De lage olieprijs en de westerse sancties hebben een ware ravage aangericht aan de Russische economie en dat kan wel eens het einde betekenen van het Putin-tijdperk.

De Russische centrale bank verlaagde de rentevoet vorige week van 15 % naar 14 % om de economie iets meer ademruimte te geven. Gelijkertijd verlaagde het de verwachting van de economie van een krimp van 3 % naar een krimp van 3,5 % à 4 %.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 maart 2015

De absurditeit van een Amerikaanse renteverhoging in één grafiek

In de volgende dagen hopen de financiële markten meer duidelijkheid te krijgen van de Federal Reserve inzake de al tot in den treure toe aangekondigde renteverhoging. 

In de volgende dagen hopen de financiële markten meer duidelijkheid te krijgen van de Federal Reserve inzake de al tot in den treure toe aangekondigde renteverhoging. 

Steen Jakobsen, de Chief Economist van de Saxo Bank,  heeft de voorbije rentestijgingen en -dalingen in een duidelijke grafiek samengebracht op basis van een combinatie van de verwachte economische groei, de inflatie en de werkloosheidscijfers.

Wanneer de economie zich binnen dat model in de zone minus 1 beweegt is een rentedaling (cutting) aanbevolen; bevindt ze zich in de zone + 1 dan is een rentestijging (hiking) gepast.  

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs