Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 17096 tot 17100
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

TURNER DOOMSDAY VIDEO: Dit filmpje heeft CNN klaarstaan voor het Einde der Tijden

“We zullen blijven uitzenden, en we zullen rechtstreeks verslag doen van het einde van de wereld, en dat zal ons laatste nieuwsfeit zijn”, verklaarde Ted Turner. “Wanneer het einde der tijden daar is, zullen we ‘Nearer My God, To Thee’ spelen voordat we uit de lucht gaan.”

Een grapje, dacht men. Maar niets blijkt minder waar. Toen hij in 2009 stage liep bij CNN besloot Michael Ballaban eens in het digitale contentsysteem te gaan neuzen. Hij had van een oud-docent gehoord dat er daadwerkelijk een ‘Uur-U-video’ moest bestaan.

Zoekopdracht in databank En warempel, na een zoekopdracht in de databank kwam de video tevoorschijn. Getiteld: TURNER DOOMSDAY VIDEO. Een fragment is hier te zien. Eronder stond in rode letters: “Niet uitzenden voor het einde van de wereld bevestigd is.” Tot op het laatst wil CNN zijn feiten in orde hebben, kennelijk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Obama let op sterke daling olieprijzen

De Amerikaanse president Barack Obama houdt de sterke daling van de olieprijzen in de gaten. Dat liet een woordvoerder van het Witte Huis maandag weten.

Volgens de woordvoerder zijn de president en zijn mensen van mening dat de goedkope olie momenteel goed is voor de Amerikaanse economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

De Amerikaanse tijdbom of waarom de kans dat de VS de rente verhogen exact ZERO is

De markten zijn er aan gewend geraakt dat de Amerikaanse Federal Reserve bij elke vergadering zegt de rente 'binnen afzienbare tijd' te zullen verhogen. Actie wordt nooit verwacht. Het gaat er de Fed eerder om de financiële markten te doen geloven dat ze zich geleidelijk aan voorbereidt op een verstrakking van het monetair beleid, gebruikmakend van het aanhoudend economisch herstel, de dalende werkloosheid en een steeds steviger in zijn schoenen staande consument.

Maar er is een erg eenvoudige reden waarom dit alles niet zal gebeuren, schrijft 24hgold.com. Mochten de VS dat wel doen dan zouden ze de facto het monetaire systeem doen imploderen. Waarom? Een eenvoudige berekening legt veel uit...

Bron: beginnenmetbeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

Waarom de olieprijzen blijven dalen

Om de daling van de olieprijzen te begrijpen moet je eerst weten waarom de olieprijs voorheen zo hoog lag. In deze eeuw is de olieprijs hard gestegen. In 1999 lag de prijs van een vat (ca. 159 liter) nog rond de $16. In juli 2008 bereikte de olieprijs een recordhoogte van $145. Een stijging van ongeveer 900% in 8 jaar.

Deze enorme stijging was voor een groot deel te wijten aan de economische ontwikkeling in met name China en India. Door de economische voorspoed in deze landen (samen goed voor ruim 2,5 miljard inwoners) ontstond er een kapitaalkrachtigere middenklasse en nam de olieconsumptie enorm toe. De toenemende vraag en het vooruitzicht dat olie steeds moeilijker uit de grond te halen is zorgden voor een jarenlange stevige prijsstijging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 januari 2015

8 meest belangrijke vragen voor de Amerikaanse economie komend jaar

Hoofdeconoom Jan Hatzius van Goldman Sachs, heeft in de media de antwoorden geven op acht vragen waarvan hij gelooft dat ze het meest belangrijk zijn voor de Amerikaanse economie komend jaar.