Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 17101 tot 17105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Duitsland nog altijd economische motor in 2015?

In Europa wordt ook in 2015 naar Duitsland gekeken als de verwachte motor voor de economische groei. De Duitse economie lijkt weliswaar een klein dipje te beleven, maar moet toch weerbaar genoeg zijn om niet helemaal door de knieën te gaan. Maar uiteraard is ook het Duitsland van Angela Merkel niet helemaal weerloos, we hoeven de Duitsers niet zonder meer af te schrijven.

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Meest innovatieve landen ter wereld, Nederland vijfde!

Meest innovatieve landen ter wereld, ja, wat zijn nu de meest innovatieve landen ter wereld? Gelukkig hebben we ook op deze vraag een antwoord gevonden. Natuurlijk blijft altijd de vraag wat je verstaat onder innovatie, maar dat hebben wij dan gelukkig weer niet hoeven te bedenken. The Global Innovation Index 2014: The Human Factor in Innovation is gemaakt door Cornell University, INSEAD, en de World Intellectual Property Organization (WIPO). En wij weer trots, want Nederland staat mooi vijfde op de ranglijst meest innovatieve landen ter wereld.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Aandelen Grootste Goudmijnen dalen 25%

Rendement Goudmijnen 25% negatief in 2014 19 december 2014 in Goudmijnen

Rendement Goudmijnen is sterk afhankelijk van de goudprijs. De goudprijs is dit jaar, tot en met 19 december 2014,  in Amerikaanse Dollars 0,8% gedaald. In Euro’s staat de goudprijs 11,75% hoger. Eind april stonden de 5 grootste goudmijnen 22% hoger, gemeten vanaf het begin van het jaar. De goudprijs stond toen 6,5% hoger dan op de laatste dag van 2013. De leverage van de goudmijnen op de goudprijs kwam toen uit op factor 3,4%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Dollar kan in 2015 sterk blijven

Op de forexmarkten heeft de dollar een steile klim neergezet. Die klim lijkt nog niet achter de rug te zijn, hoewel de Amerikaanse munt recent even op de rem is gaan staan. In tegenstelling tot haar Europese en Japanse tegenhangers zal de Amerikaanse centrale bank in 2015 mogelijk haar basisrente verhogen.

Een divergerend monetair beleid en een sterkere dollar zijn goed voor Europese en Japanse aandelen, zo lazen we in de beschouwing van ING voor het financieel jaar 2015. De beurzen zullen ook in het nieuwe jaar blijven renderen, maar dan in mindere mate dan in 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 december 2014

Bitcoin was slechtste investering van 2014.

Bitcoin heeft een moeilijk jaar achter de rug. In december 2013 heeft bitcoin zijn hoogste koers bereikt van $1100.  2014 is een slecht jaar geweest voor bitcoin.

In juni heeft bitcoin zich herpakt naar een koers van $600. De trend is sindsdien nog altijd dalende en een volgende steun is $300. Nu noteert bitcoin aan $321.

Een belangrijke indicator van het succes van bitcoin wordt afgemeten aan het aantal wallets die in gebruik zijn. Het is een indicatie van het aantal mogelijke online kopers. Wallets zijn bestanden die private keys bevatten. Private keys zijn sleutels die gebruikt worden om je bitcoins te ontgrendelen zodat ze je kan besteden. Dus hoe meer wallets er zijn hoe meer er in bitcoin gehandeld wordt. Dat is een logische conclusie.