Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 17101 tot 17105
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Market Update (14 januari 2015)

ECB mag obligaties Eurolanden kopen, EU overweegt versoepeling van sancties tegen Rusland, Saudi-Arabië schaart zich achter Chinese ontwikkelingsbank, Goldman Sachs verwacht verdere daling olieprijs en Marc  Faber ziet de goudprijs dit jaar 30% stijgen.

Bron: huurwoningen.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Waarom het IMF de huurwoningenmarkt op de schop wil hebben

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) laat weten dat de woningmarkt kan worden gestimuleerd door de markt voor huurwoningen op de schop te nemen. Vooral aanpassingen op het gebied van sociale huur en de wildgroei aan regelgeving wat betreft maximale huurprijzen zullen een sterk effect hebben. Zo stelt het IMF dat het aanbod van huurwoningen door minder regelgeving zal toenemen, waardoor de problemen zullen verminderen.

Volgens het IMF wordt het vanwege het grotere aanbod eenvoudiger om een geschikte huurwoning te vinden. Hierdoor hoeft men zich niet in de schulden te steken om zo een koophuis te kunnen bekostigen. Het onderzoek van het IMF richt zich op Nederland, Ierland, Spanje en Denemarken. Opvallend is dat de schuldenlast van Nederlandse huizenbezitters het grootst is, ondanks het feit dat Nederlanders over relatief veel vermogen beschikken. Dit geld is echter vooral te vinden bij gepensioneerden met een lage hypotheek. Veel jongeren die een woning tijdens de hoogtijdagen van de woningmarkt kochten zitten daarentegen met een flinke schuld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Grote kans op junk-status voor Rusland

De Russische minister voor Economie denkt dat er een hoge kans is dat kredietbeoordelaars het oordeel voor Rusland verlagen naar 'junk-status', het laatste niveau voor een bankroet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Wereldbank bezorgd over wereldeconomie

De internationale economie groeit dit jaar minder sterk dan eerder werd verwacht. In opkomende landen trekt de groei aan, maar in Europa en Japan blijft de economie sputteren.

De Wereldbank schaalde daarin de verwachting voor de groei van de wereldeconomie terug, naar 3 procent in 2015. Eerder werd uitgegaan van een plus van ruim 3 procent. Volgens de economen van de bank blijft de kans op nieuwe tegenvallers bovendien groot.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Europese Hof keurt opkoopprogramma ECB goed

Het opkoopprogramma van staatsobligaties door de Europese Centrale Bank (ECB) is "in beginsel verenigbaar" met Europese verdragen.

Dat zegt advocaat-generaal Pedro Cruz Villalón van het Europese Hof van Justitie woensdagochtend. De conclusie van de advocaat-generaal is niet bindend.

Volgens het Hof was de ECB in de "uitzonderlijke situatie" van de eurocrisis in 2012 niet langer in staat het toevertrouwde monetair beleid "naar behoren" uit te voeren.