Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 17106 tot 17110
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Ierland wil IMF-schulden vervroegd aflossen, want de rente is lekker laag

Dat meldde de Ierse minister van Financiën Michael Noonan donderdag. Het land wil profiteren van de gunstige omstandigheden op de financiële markten, waar de rentes zijn gedaald tot historisch lage niveaus.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Roebelcrisis kost FC Chelsea-baas Abramovich 10 Eden Hazards... op 48 uur

Hoewel de Russische roebel de voorbije 48 uur een groot gedeelte van zijn verlies van de voorbije dagen heeft goedgemaakt zit de schrik er in Moskou en omstreken toch goed in. Russen van allerlei pluimage proberen hun geld het land uit te krijgen. De dalende roebel heeft de voorbije dagen dan ook een reeks opmerkelijke neveneffecten gegenereerd:

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Kan Rusland het nieuwe Lehman Brothers worden?

In Rusland zelf maken ze er zich niet zo heel veel zorgen over, maar de koersval van de roebel heeft de financiële markten wel degelijk van de wijs gebracht. Een bankroet van Rusland zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de rest van de wereld, gevolgen die momenteel nog niet in hun volle omvang ingeschat kunnen worden. De Russische centrale bank rekent er op dat de renteverhoging uiteindelijk resultaten zal opleveren, in de vorm van een terugkeer van de rust op relatief korte termijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Wat is er met olie gebeurd?

Oliebeleggers kunnen vandaag weer opgelucht ademhalen. De koers van petroleum is weer lichtjes gestegen en Brent noteert weer boven 60 USD per vat. Iedereen weet dat zo goed als elke markt wordt gedomineerd door de wet van vraag en aanbod. Alleen verklaart hij niet volledig hoe het komt dat de prijzen zo diep zijn kunnen vallen.

Want, laten we niet vergeten dat nog geen halfjaar geleden een vat ruwe olie meer dan 115 USD per vat heeft gekost. Wat is er gebeurd?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

De kracht van ISIS

De islamitische terroristengroep ISIS heeft inmiddels controle over bijna heel Irak en Syrië. De dreiging wordt steeds groter terwijl de Westerse beleidsmakers het nog steeds houden bij ‘slechts’ luchtaanvallen. Onderschatten wij wellicht de kracht van deze terroristische organisatie?

ISIS verdient op dit moment miljoenen dollars aan de verkoop van olie. Uiteraard gebeurt dit wel op de zogenoemde ‘zwarte markt’. Vooral de grenslanden zouden erg geïnteresseerd zijn in deze goedkope olie. Turkije profiteert bijvoorbeeld ook volop van deze goedkope olie.