Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 17111 tot 17115
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Dat de Russische economie doodziek in bed ligt, is de schuld van iedereen (behalve die van Poetin)

In een poging om beleggers en vooral de economie van zijn land verdere onheil te besparen, heeft de Russische president Vladimir Poetin besloten om de markten gerust te stellen. “In het ergste geval”, citeert Russia Today,”begint de groei van Rusland binnen twee jaar.”

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Game over!? Poetin zit als een rat in de val, omdat hij de geschiedenis niet kent...

De internationale gemeenschap heeft Poetin in een val gelokt waaruit hij niet meer kan ontsnappen, schrijft het Bulgaarse nieuwsportaal Dnevnik omtrent de roebelcrisis. Blijkt vooral dat de geschiedenis belangrijke lessen biedt, die Poetin ontgaan zijn:

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Dalende olieprijzen: wie wint en wie verliest? - Deel 2

Goedkope olie heeft de economieën van een aantal landen een stevige duw in de rug gegeven. Maar waar winnaars zijn, zijn ook verliezers, vooral bij de olieproducerende landen in dit geval. In het eerste deel van dit artikel kon je lezen welke impact de dalende prijzen hebben op Europa, de Verenigde Staten, Mexico en Rusland. In dit tweede deel vind je een stand van zaken in de rest van de wereld.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Zwitserland introduceert negatieve rente

In navolging op de ECB introduceert nu ook de centrale bank van Zwitserland een negatieve rente op de tegoeden die commerciële banken parkeren bij de centrale bank. Als gevolg van deze maatregelen wordt het nu minder aantrekkelijk vermogen in Zwitserse francs aan te houden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 18 december 2014

Column Kees de Kort | Verborgen tegenstellingen

Een opmerkelijk macro-economisch verhaal vanuit de VS. “Het rentebesluit van de FED”, verduidelijkt BNR's Kees de Kort. “De economie groeit met een procentje of 2,5, de inflatie is laag, de werkloosheid is laag. Dan zou je toch zeggen: waarom gaat de FED niet zo snel mogelijk terug naar af: stoppen met de steunmaatregelen. Want macro-economisch gezien gaat het allemaal best aardig in de VS.”