EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17116 tot 17120 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

Als u denkt dat we in bloedige oorlogstijden leven, kijk dan even naar deze grafiek

De veelvuldige reportages omtrent de conflicten in Oekraïne, Irak en Syrië creëren de foute indruk dat meer mensen sterven in crises en oorlogen dan ooit tevoren, schrijft psycholoog Steven Pinker in The Guardian:

De veelvuldige reportages omtrent de conflicten in Oekraïne, Irak en Syrië creëren de foute indruk dat meer mensen sterven in crises en oorlogen dan ooit tevoren, schrijft psycholoog Steven Pinker in The Guardian:

‘Onderzoekscentra in Oslo en Uppsala hebben alle oorlogen sinds 1946 in kaart gebracht en daaruit blijkt een onmiskenbare neerwaartse trend. Tussen de piek van de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog daalde het aantal doden pro capita met een factor tien. In het midden van de jaren 2000 bleef de trend neerwaarts evolueren, deze keer zelfs met een factor 100.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

Prijs Amerikaans aardgas heeft dieptepunt nog niet bereikt

In een eerder bericht vermeldden we bij beurs.com al hoe de lage olieprijs het aantal actieve boorinstallaties naar een dieptepunt heeft gebracht, en waarom dit onvoldoende zal zijn om de olieproductie op korte termijn terug omlaag te krijgen.

Door de ontginning van schaliegas, is ook de aardgasprijs in de VS drastisch gedaald. Toch is het aantal actieve installaties voor de ontginning van schaliegas maar voor de helft zo sterk afgenomen (19%) als voor installaties die ‘tight oil’ (minder eenvoudig te ontginnen aardolie) ontginnen (41%).

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

Wat de bierprijs zegt over deflatie in de eurozone

De economie van Europa maakt een schizofreen moment door, schrijft Business Insider. Er zijn tekenen van economische groei en toegenomen consumentenbestedingen. Maar de eurozone is ondertussen nog steeds in deflatie: prijzen dalen over het algemeen. Prijzen stegen toch al niet veel in Europa, maar de dalende olieprijs drukte ze echt naar beneden.

Maar dat deflatie niet het einde van het liedje is, valt af te lezen aan de…bierprijs. Brouwerijen verlagen hun verkoopprijs weliswaar, maar de productiekosten van bier gaan ook omlaag.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

"Grieken zijn geen luiaards, onze wantoestanden niet de schuld van de Duitsers"

Griekenland zal zich aan zijn beloften houden, maar op één belangrijke voorwaarde: "Er moet sociale rechtvaardigheid zijn". Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras vanavond gezegd na zijn bezoek aan de Duitse bondskanselier Merkel. Concrete afspraken over het Griekse hervormingsprogramma werden vandaag niet besproken, aldus Merkel. Wel pleiten beide regeringsleiders voor meer dialoog tussen elkaars landen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 24 maart 2015

De allesverklarende deflatiegrafiek... Waarom het leven goedkoper wordt en u daar bij de supermarkt niets van merkt

Terwijl politici en centrale bankiers de mond vol hebben over deflatie (goederen en diensten worden goedkoper), krabt Jan-met-de-Pet zich in de haren telkens hij de supermarkt verlaat met minder producten in zijn winkelkarretje dan de vorige maand, terwijl hij wel dezelfde som spendeerde.

Een grafiek die werd samengesteld op basis van een onderzoek van het Britse studiebureau YouGov brengt nu duidelijkheid:

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs