Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 17116 tot 17120
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Stagnatie dreigt in grote delen van de wereld

Economisch gezien vergaat het de wereld niet zo heel goed. Links en rechts zijn wat struikelstenen opgedoken die een verder oplopen van de beurskoersen in de weg staan. Stagnatie dreigt in grote delen van de wereld en dat vergt een andere aanpak van de kant van de centrale banken.

Didier Saint-Georges, hoofd van het investment comité van Carmignac Gestion, heeft de huidige economische situatie in Europa nog eens onder de loep genomen. De economische statistieken die de afgelopen twee maanden in Europa, Japan, China en zelfs de Verenigde Staten werden gepubliceerd, bevestigen de analyse die Saint-Georges eerder had gemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Moet Rusland goud verkopen?

Moet Rusland zijn goud verkopen om de Roebel te ondersteunen?

Het is een vraag die de voorbije dagen herhaaldelijk boven kwam drijven en bij momenten de goudprijs onder druk zette.

De Russische goudreserves bedragen 1151 ton (en stijgende!). Dat lijkt een enorme troef om de munt te ondersteunen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Zwitsers hebben altijd al meer lef gehad dan de Europeanen

‘s Morgens heb ik de gewoonte om niet meteen op te staan wanneer de wekker gaat. In de plaats daarvan schuim ik de nieuwssites af. Ondertussen wacht ik tot dat lawaaierig onding me voor de tweede keer uit het bed jaagt.

Vandaag had ik echter geen tweede poging nodig om wakker te schieten: de Zwitserse centrale bank (SNB) heeft namelijk aangekondigd dat de depositorente wordt verlaagd naar een negatieve kwart van een procent, of -0,25%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Rusland mogelijk over op euro

De Russische premier Vladimir Poetin heeft vertrouwen in de euro, ondanks de schuldencrisis die een aantal lidstaten van de Europese Unie heeft getroffen. Dat zei hij vrijdag tijdens een bespreking in Berlijn.

Poetin zei tevens dat Rusland in de toekomst mogelijk zelfs wil deelnemen aan de monetaire unie.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 19 december 2014

Zwitserland exporteert meer goud naar China en India

In de maand november heeft Zwitserland opnieuw meer goud naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. Het is de derde maand op rij dat Aziatische landen meer goud uit Zwitserland halen, wat erop duidt dat de vraag naar het edelmetaal weer wat aantrekt na de relatief zwakke zomerperiode.