EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 17121 tot 17125 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 23 maart 2015

Eerste slachtoffer oliecrash aan Chinees infuus

Na bilaterale gesprekken tussen China en Venezuela zijn beiden overeengekomen over een lening ter waarde van 10 miljard USD. De ene helft als (nood)financiering, het andere gedeelte voor een verdere ontwikkeling van de olievelden.

Venezuela kampt momenteel met een zwaar begrotingstekort door de sterk gedaalde olieprijzen en verwacht dit jaar een economische krimp van 7% (cijfers IMF). Naast de krimpende economie zit Venezuela met een rente van maar liefst 30% op haar staatsobligaties (looptijd tot 2027), een schuld van maar liefst 66miljard USD.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 23 maart 2015

De volgende keer dat iemand u vertelt dat de Amerikaanse economie sterk presteert, toon 'm dan even deze 9 grafieken

Ondanks dat de Federal Reserve en de mainstream pers u graag doen geloven dat een renteverhoging niet lang meer op zich zal laten wachten, achten vele economen de kans dat die er ooit komt zeer klein tot onbestaande.

Ondanks dat de Federal Reserve en de mainstream pers u graag doen geloven dat een renteverhoging niet lang meer op zich zal laten wachten, achten vele economen de kans dat die er ooit komt zeer klein tot onbestaande.

De Amerikaanse schuld bedraagt vandaag meer dan 18.000 miljard dollar (18.000.000.000.000). De VS kunnen die schuld nooit terugbetalen en betalen hun oude schulden vandaag af door het aangaan van nieuwe schulden. Enkel al om die reden hebben de VS er alle belang bij de rente zo lang mogelijk zo laag mogelijk te houden. Elke stijging van een procentpunt in het renteniveau doet de Amerikaanse schuldenlast op jaarbasis namelijk met 150 à 170 miljard dollar stijgen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 23 maart 2015

Overvloed aan Amerikaanse toeristen op komst?

De maatregelen van de ECB hebben de euro zwaar getroffen. Terwijl je in de lente van 2014 voor één euro nog bijna $1,40 neerlegde, betaal je er vandaag niet eens $1,10 meer voor.

Dit heeft gevolgen voor zowel de Amerikaanse als de Europese toerist. Voor die eerste is een reis naar Europa werkelijk spotgoedkoop geworden. Voor de laatste werd een roadtrip aan de West Coast een pak duurder.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 22 maart 2015

‘Vrees voor obligatiebubbel neemt toe’

Steeds meer professionele beleggers vrezen een zeepbel op de obligatiemarkt, die kan uitlopen op een ongecontroleerde uitverkoop. Dat stelt de Britse krant Financial Times (FT) zondag op basis van een peiling onder driehonderd fondsbeheerders.

Zo’n 80 procent van de ondervraagden gaf daarbij aan dat obligaties overgewaardeerd zijn. Dat geldt volgens hen vooral voor staatsobligaties, maar ook de waardering van bedrijfsleningen is volgens de bezorgde professionals nog nooit zo overdreven geweest.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 22 maart 2015

Woest om gegraai bankiers

De top van Nederlandse grootbanken heeft niets geleerd van de voorbije bankencrisis. Boze klanten zijn helemaal klaar met deze graaiers in hun chique maatpakken.

De top van Nederlandse grootbanken heeft niets geleerd van de voorbije bankencrisis. Boze klanten zijn helemaal klaar met deze graaiers in hun chique maatpakken.

Nog maar enkele jaren nadat onze samenleving de banken noodgedwongen met belastinggeld overeind heeft gehouden, verhogen topbankiers hun eigen salaris alweer tot schaamteloze hoogte. Bij ING gaat de bestuursvoorzitter straks zelfs bijna twee miljoen euro per jaar verdienen, terwijl de gemiddelde werknemer momenteel amper rond kan komen. Ondertussen verlagen diezelfde bankiers de rente die ze betalen op spaarrekeningen richting de nullijn, maar blijft de rente die ze in rekening brengen voor leningen en hypotheken doodleuk op woekerhoogte staan.

[...]

Lees verder op deTelegraaf.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs